Chec delicios cu fructe – pe cât de simplu, pe atât de genial!

Vă prezentăm o rețetă extraordinară de prăjitură coaptă cu fructe, ce se prepară extrem de simplu – doar amestecați ingredientele și adăugați fructele. Obțineți un desert uimitor de aromat, cu un gust extrem de savuros. Această prăjitură niciodată nu vă va dezamăgi, iar familia o va aprecia la cel mai înalt nivel. Aceasta este suculentă, pufoasă și deosebit de aromată, perfectă pentru a fi servită la ceai.

INGREDIENTE

– 100 g de unt

– 10 g de zahăr vanilat

– 400-450 g de făină

– 100 g de unt rece (pentru crusta caramelizată)

– 250 ml de chefir

– 1 linguriță de drojdie uscată

– 1/3 linguriță de sare

– 4 linguri de zahăr

– 6 linguri de zahăr (pentru crusta caramelizata)

– 2 ouă

– 1 pahar de fructe (mere, prune, nectarine, caise)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Lăsați chefirul să se încălzească la temperatura camerei. Amestecați într-un vas chefirul cu drojdia uscată. Lăsați amestecul la temperatura camerei pentru câteva minute.

2. Frecați cu ajutorul unui tel, într-un bol aparte, untul moale (la temperatura camerei) cu zahărul tos și zahărul vanilat. Adaugați câte un ou și sarea, amestecând foarte bine.

3. Adăugați puțină făină cernută și amestecul de chefir cu drojdie. Amestecați aluatul și adăugați restul de făină cernută. Amestecați ingredientele cu ajutorul unei spatule, până obțineți un aluat dens, omogen și puțin lipicios. Acoperiți aluatul cu un capac sau prosop și lăsați-l pentru 2 ore la un loc cald.

4. Spălați și curățați fructele preferate. Tăiați-le felii subțiri.

5. Frământați ușor aluatul și aranjați-l pe o tavă de copt, preventiv unsă cu unt (cât mai generos). Acoperiți tava cu un prosop și lăsați pentru 20-30 de minute.

6. Aranjați peste aluat feliile de fructe și apăsați-le puțin. Dați untul rece prin răzătoarea mare. Presărați fructele cu untul ras și zahăr (6 linguri).

7. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 170 grade pentru 40-45 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Faceți testul scobitorii. Obțineți o prăjitură extraordinar de gustoasă, cu crustă caramelizată.

Urmăriți modul de preparare în materialul video de mai jos.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1