O rețetă de chec rapid cu zmeură – iese la fel de bun cu orice fructe!

Vă prezentăm o rețetă de chec delicios cu zmeură. Uimitor de simplu și rapid obțineți un desert delicios, fin și aromat, ce-i va cuceri pe toți. Este un chec perfect pentru zilele în care nu dispuneți de suficient timp pentru a găti sau dacă v-ați pomenit cu oaspeții în prag. Bucurați-i pe cei dragi cu o prăjitură de casă extrem de apetisantă, la prepararea căreia veți depune un efort minim.

INGREDIENTE

– 300 g de zmeură

– 100 g de unt

– 2 ouă

– 120 g de zahăr

– 1 linguriță praf de copt

– 1 pachețel de zahăr vanilat

– 150 g de făină

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Spălați și alegeți zmeura. Aranjați-o pe un prosop de bucătărie și lăsați-o să se usuce bine.

2. Amestecați untul moale (la temperatura camerei) cu zahărul. Folosiți un mixer la viteză medie. Amestecați până veți obține o pastă omogenă.

3. Spălați ouăle și ștergeți-le bine. Adăugați câte un ou, amestecând bine după fiecare.

4. Într-un alt bol, amestecați făina cernută cu praful de copt și zahărul vanilat. Treptat, adăugați făina la amestecul cu unt. Obțineți un aluat omogen, asemănător cu o cremă. Turnați aluatul într-o formă de copt, preventiv unsă cu unt. Aranjați un strat de zmeură.

 

5. Apăsați puțin fructele. Coaceți checul în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C timp de aproximativ 30 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Faceți testul scobitorii.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1