Chec deosebit de delicios cu caise sau piersici – o rețetă ce merită toată atenția! Un desert fascinant!

Vă prezentăm o rețetă de chec delicios cu caise. Acesta este un desert deosebit de savuros, cu gust fin și aromă irezistibilă. Bucurați-i pe cei dragi cu o prăjitură uimitoare, ce se prepară foarte simplu și cu siguranță va fi îndrăgită imediat de toți membrii familiei. Deși checul cu fructe pare a fi un desert banal, rețeta de mai jos ne dovedește contrariul. Veți fi uimiți cât de savuros poate fi un chec cu caise.

INGREDIENTE

-150 ml de ulei vegetal

-150 ml de smântână

-200  de zahăr

-3 ouă

-150 g de făină

-0.5 linguriță praf de copt

-bicarbonat de sodiu pe vârf de cuțit

-zahăr vanilat

-caise

-gem de caise

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Spălați caisele și îndepărtați sâmburii. Dacă doriți un desert dulce-acrișor, folosiți caise puțin mai verzi.

2. Preîncălziți cuptorul.

3. Pregătiți aluatul: amestecați făina cu praful de copt. Cerneți făina cu praful de copt într-un bol. Astfel, checul va fi mai moale și pufos.

4. Bateți ouăle cu zahărul: spargeți ouăle într-un vas și amestecați cu ajutorul unui mixer. La început amestecați la viteză mică, apoi măriți-o până la moderată.

5. Treptat, adăugați uleiul vegetal și smântâna. Amestecați încontinuu. Păstrați 1 lingură de smântână, pentru a stinge bicarbonatul de sodiu.

6. Amestecați bine smântâna cu bicarbonatul de sodiu.

7. Adăugați în vasul cu ouă bătute făina cernută cu praful de copt. Amestecați încontinuu. La sfârșit, adăugați bicarbonatul de sodiu stins cu smântână. Iarăși amestecați.

8. Ungeți o formă de copt cu ulei. Turnați în aceasta aluatul.

9. Aranjați pe aluat jumătățile de caise.

10. Coaceți checul în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200°C timp de 35-40 de minute. Faceți testul scobitorii – pe aceasta nu trebuie să rămână urme de aluat.

11. Scoateți checul din cuptor și lăsați-l să se răcească puțin. Scoateți checul cald din formă și ungeți-l cu gem de caise.

Urmăriți modul de preparare în materialul video de mai jos.


Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1