Chec sățios din clătite cu ciuperci – un aperitiv deosebit de delicios!

Vă prezentăm o rețetă de chec delicios, din clătite cu ciuperci. Acesta se prepară uimitor de simplu, dintr-o cantitate minimă de ingrediente. Este perfect pentru a fi servit atât în calitate de fel cald, cât și în calitate de aperitiv pentru masa de sărbătoare. Bucurați-i pe cei dragi cu un deliciu deosebit de savuros și aromat, căruia nu-i va rezista nimeni.

INGREDIENTE

-10-12 clătite subțiri (sau 7-8 mai groase, din aluat cu drojdie)

-1 kg de ciuperci champignon

-300 g de cașcaval

-2-3 cepe

-2 ouă

-3 căței de usturoi

-2-3 linguri de maioneză

-2 linguri de ulei vegetal

-sare

-piper negru măcinat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Curățați și spălați ciupercile. Tăiați-le felii.

2. Curățați și tocați ceapa. Prăjiți-o într-o tigaie cu ulei încins, până devine semitransparentă. Adăugați în tigaie ciupercile și amestecați. Prăjiți până ciupercile vor fi gata.

3. Adăugați ouăle, usturoiul ras și condimente după gust. Amestecați bine.

4. Aranjați o clătită într-o formă de copt și ungeți-o cu maioneză. Aranjați un strat de umplutură cu ciuperci și unul de cașcaval ras. Acoperiți cu altă clătită. Alternați astfel straturile până veți folosi toate clătitele. Ultima clătită ungeți-o cu maioneză și acoperiți-o cu cașcaval ras.

5. Dați forma la cuptorul bine preîncălzit pentru 15 minute. La fel, puteți da forma la cuptorul cu microunde pentru 5-7 minute. Decorați cu verdeață și ciuperci (fierte sau conservate).

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1