Chec incredibil de gustos pe bază de chefir. O rețetă delicioasă, pe care am moștenit-o de la bunica mea.

Doriți să preparați un chec uimitor pe bază de chefir după rețeta bunicii? Rețeta checului de casă este atât de simplă, încât nu veți observa cum ați preparat un desert atât de gingaș și gustos pentru toată familia. Checul are o aromă divină, care îți sucește mințile. Preparați cu drag acest chec fabulos, care este foarte înalt, pufos și aerat.

INGREDIENTE

-200 ml de chefir de 2.5 %

-360 g de zahăr

-100 ml de ulei

-3 ouă

-0.5 linguriță de extract de vanilie

-260 g de făină

-2 lingurițe de praf de copt

-zahăr pudră pentru presărare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Bateți ouăle de temperatura camerei cu telul sau mixerul.

2. Când masa de ouă își va mări volumul, adăugați zahărul și continuați să bateți timp de aproximativ 5 minute până la dizolvarea completă a zahărului.

3. Turnați chefirul și uleiul în masa pufoasă de ouă. Adăugați un pic de vanilie. Dacă nu vă place vanilia, atunci o puteți exclude.

4. La dorință puteți adăuga: stafide, nuci sau fructe confiate. Este important să nu adăugați multe adaosuri în chec, deoarece în timpul coacerii poate să nu crească.

5. Adăugați făina cernută și praful de copt, amestecați. Amestecați încet la început, apoi măriți viteza.

6. Aluatul este gata. Acesta este dens și elastic în același timp.

7. Puteți coace acest chec în 2 moduri. Puteți coace checul la muticooker. Pentru aceasta trebuie să ungeți vasul multicooker-ului și părțile laterale ale acestuia cu ulei de floarea soarelui. Turnați aluatul în vas și fixați programul “Coacere” timp de 50 de minute. Lăsați checul să stea timp de 10 minute, apoi deschideți capacul multiccoker-ului și scoateți checul.

8. De asemenea, puteți coace checul la cuptor. Încălziți cuptorul la 180 de grade și coaceți checul într-o formă pentru chec cu borduri înalte. În astfel de formă checul se va coace bine.

9. Coaceți checul timp de 15-20 de minute, apoi reduceți temperatura la 160 de grade și coaceți timp de 40 de minute: timpul de coacere depinde de cuptor. Faceți testul scobitorii.

10. Scoateți checul din cuptor sau multicooker și lăsați-l să se răcească complet. Nu trebuie să-l tăiați în niciun caz când este fierbinte: checul se va lăsa din cauza pătrunderii aerului, va fi lipicios și nu va fi gustos. Presărați checul rece cu zahăr pudră.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1