Chec ”Leopard” – este probabil unul din cele mai spectaculoase și simplu de preparat deserturi! Toată familia îl adoră!

Dacă doriți să-i bucurați pe cei dragi cu un desert special, atunci rețeta de mai jos exact ceea de ce aveți nevoie. Checul ”Leopard” este un desert cu adevărat spectaculos. Atât de rumen, aromat și aspectuos, acesta nu va lăsa pe nimeni indiferent. Din cele mai simple ingrediente obțineți o adevărată capodoperă culinară, demnă de cele mai notorii cofetării.

INGREDIENTE

-100 g de unt moale (la temperatura camerei)

-200 g de zahăr

-4 ouă

-1 linguriță esență de vanilie

-150 g de făină

-50 g amidon de porumb

-1 linguriță praf de copt

-1 priză de sare

-pudră de cacao

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Amestecați untul moale (la temperatura camerei) cu zahărul, până veți obține o cremă albă. Folosiți un mixer la viteză medie sau un tel.

2. Într-un bol, bateți ouăle cu esența de vanilie. Folosiți o furculiță. Treptat, în 4-5 porții, turnați ouăle bătute în untul cu zahăr. Amestecați încontinuu.

3. Cerneți făina cu amidonul, sarea și praful de copt. Treptat, în 3 porții, adăugați făina în bol. Amestecați cu o spatulă, mișcând-o de sus în jos. Obțineți un aluat omogen. Împărțiți aluatul în 2 porții egale.

4. Împărțiți o porție de aluat în două mai mici – 1/3 și 2/3. Amestecați porția mai mare (2/3) cu 2 linguri pudră de cacao cernută. Amestecați porția mai mică de aluat (1/3) cu 1/4 lingură pudră de cacao și 1/2 lingură de făină. Astfel, obțineți 3 porții de aluat de dimensiuni diferite.

5. Ungeți o formă de copt cu unt și presărați-o cu puțină făină. Tapetați-o cu hârtie.

6. Umpleți 3 pungi cu aluat. Astfel, o să fie mai comod să-l turnați în formă.

7. Luați punga cu aluatul alb și tăiați-i un colț. Turnați în formă aluatul, în 3 cercuri. Păstrați o distanță între acestea. În spațiul format turnați aluatul de culoarea cea mai închisă (cu o cantitate mai mare de cacao). Nu este necesar să formați cercuri ideale.

8. Acoperiți aluatul de culoarea închisă cu aluatul din punga cea mai mică (cu o cantitate mai mică de cacao). Alternați astfel cercurile de diverse culori, până veți folosi tot aluatul.

9. Coaceți checul în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C timp de aproximativ 40 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Faceți testul scobitorii.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1