Chec “Leopard”

Echipa Bucătarul.eu v-a pregătit o rețetă fabuloasă de chec, care este un desert deosebit pentru cei dragi. Checul “Leopard” este spectaculos, delicios și cel mai frumos chec din lume. Atât familia, cât și oaspeții vor rămâne plăcut surprinși de aspectul și gustul acestui desert excepțional.

Ingrediente

– 100 g de unt moale

– 200 g de zahăr

– 150 g de făină

– 50 g de amidon de porumb

– 4 ouă

– 1 linguriță de esență de vanilie

– 1 linguriță de praf de copt

– cacao

– o priză de sare

Mod de preparare

1. Bateți untul cu zahăr până devine alb.

2. Amestecați ouăle cu furculița, adăugați esența de vanilie și bătând, amestecați cu masa de unt în 4-5 doze.

3. Cerneți făina, amidonul de porumb, sarea și praful de copt.

4. Amestecând cu o spatulă de jos în sus, adăugați în 3 doze amestecul de făină.

5. Împărțiți aluatul în două părți. O parte o puneți deoparte, iar cealaltă parte de aluat o împărțiți într-o bucată mai mare și alta mai mică.

6. În partea cea mai mare de aluat, adăugați 2 linguri de cacao cernută, iar în bucata cea mică – ¼ lingură de cacao + ½ lingură de făină.

7. Pregătiți forma de copt. Ungeți-o cu unt și presărați-o cu făină, partea de jos a formei tapetați-o cu hârtie de copt.

8. Ca să vă fie mai comod de așezat aluatul, puneți fiecare parte de aluat în pungă.

9. Desenați 3 cercuri cu aluatul alb, la distanță unul față de celălalt. După aceasta, puneți aluatul de culoare închisă în spațiile dintre cercuri.

10. Nu încercați să faceți cercurile perfecte, fiindcă petele leopardului nu sunt ideale.

11. Turnați o linie din aluatul de culoare maro deschis deasupra aluatului maro închis.

12. Deasupra aluatului maro deschis, puneți aluatul de culoare închisă. Acoperiți-l complet.

13. Acoperiți aluatul de culoare închisă cu cel de culoare maro deschis de-a lungul marginilor, iar apoi acoperiți deasupra pentru a evita întinderea aluatului.

14. Faceți din nou cercuri de aluat închis, dar în acel loc unde inițial a fost cel de culoare deschisă. Puneți deasupra aluatul de culoare întunecată, apoi cel de maro deschis și finisați iarăși cu aluatul întunecat. Acoperiți tot checul cu aluatul alb. Dacă v-a mai rămas aluat de culoare închisă, atunci îl întindeți deasupra.

15. Puneți forma în cuptorul preîncălzit la 180 de grade și coaceți timp de 40 de minute. Mai bine să coaceți 2 blaturi și să le așezați unul deasupra celuilalt, astfel checul va arăta mai bogat și imprimeul de leopard va fi mai expresiv.

16. Descrierea modului de preparare este mare, dar însăși pregătirea este mult mai ușoară. Aceste blaturi sunt perfecte pentru tort și două blaturi vor fi suficiente.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1