Chec pe bază de chefir, fără ouă – aluatul e gata în 5 minute!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă superbă de chec rapid pe bază de chefir. Acesta se prepară pe bază de chefir și griș, fără ouă – este cel mai rapid desert din lume. Doar omogenizați ingredientele și dați compoziția la cuptor. Chiar și un novice în arta culinară ce va isprăvi perfect. Veți obține un chec foarte gustos, apetisant și pufos, pregătindu-l din cele mai banale ingrediente.

INGREDIENTE  

– 250 ml de chefir

– 140 g de făină cernută

– 200 g de griș

– 200 g de zahăr

– 100 ml de ulei vegetal

– 5 g praf de copt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Combinați într-un bol făina cernută cu praful de copt. Amestecați ingredientele uscate, apoi lăsați-le pentru ceva timp la o parte.

2. Mixați într-un bol aparte chefirul cu grișul, zahărul și uleiul vegetal. Apoi adăugați treptat ingredientele uscate. Omogenizați aluatul.

3. Ungeți tava de copt cu unt, apoi presărați-o cu niște făină. Turnați, răspândiți și uniformizați aluatul în tavă.

4. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru aproximativ 40 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

5. Scoateți checul din cuptor și lăsați-l puțin să se răcească. Transferați-l pe un platou și tăiați-l pe porțiuni de mărimea dorită. Serviți desertul cu mare plăcere, alături de o cafeluță sau o cană cu ceai aromat.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1