Chec pe bază de chefir la cuptor – un pandișpan de casă perfect!

Vă prezentăm o rețetă de pandișpan de casă delicios. Din acesta puteți prepara atât un tort cu crema preferată, cât și îl puteți decora după gust și servi în calitate de chec. Este un desert deosebit de aromat, aerat și fin, ce cu siguranță va fi pe placul tuturor. Urmăriți pașii de preparare și succesul este garantat.

Ingrediente

– 2 ouă

– 130 g de zahăr

– 150 ml de chefir 2.5%

– 70 g de unt

– 200 g de făină

– 0.5 linguriță praf de copt

– 0.5 linguriță bicarbonat de sodiu

– 0.5 lămâie (coaja)

– 1 linguriță suc de lămâie

– 1/3 linguriță de vanilie

– glazură sau zahăr pudră pentru decor

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Pregătiți toate ingredientele necesare. Scoateți din timp chefirul, ouăle și untul din frigider. Acestea trebuie să fie la temperatura camerei.

2. Într-un bol mai adânc, amestecați untul moale (la temperatura camerei) cu zahărul. Amestecați până zahărul se va dizolva. La dorință, puteți încălzi puțin untul în cuptorul cu microunde. În nici un caz nu îl topiți până devine lichid.

3. Adăugați în bol câte un ou și amestecați bine cu ajutorul unui tel. La dorință, puteți folosi un mixer la viteză medie sau un robot de bucătărie.

4. Adăugați în bol făina cernută, praful de copt și vanilia. Amestecați până obțineți o masă omogenă. Obțineți un aluat dens, ce va fi greu de amestecat cu telul.

5. Adăugați în aluat coaja rasă de lămâie și amestecați.

6. Turnați în bol chefirul cald (la temperatura camerei).

7. Stingeți bicarbonatul de sodiu cu suc de lămâie și adăugați-l în aluat. Amestecați bine aluatul, timp de 3 minute, folosind un tel. Obțineți un aluat cu o consistență asemănătoare smântânii, omogen și lucios.

8. Pregătiți forma de copt. Ungeți-o bine cu unt sau tapetați-o cu folie de aluminiu. Turnați aluatul în formă.

9. Coaceți pandișpanul în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 170°C timp de 10 minute. Măriți temperatura până la 200°C și coaceți-l încă timp de 20-25 de minute. Faceți testul scobitorii.

10. Lăsați-l să se răcească și decorați-l după gust: cu glazură sau zahăr pudră.

11. Dacă doriți să pregătiți un tort – tăiați pandișpanul de-a lungul în câteva părți și ungeți-l cu crema preferată. La fel, îl puteți servi în calitate de chec.

Notă: Acest pandișpan poate fi preparat atât la cuptor, cât și într-un cuptor multifuncțional. În cazul în care veți folosi un multicooker, adaptați timpul de coacere conform regimului cuptorului.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1