Chec rapid cu vișine. Se prepară atât de ușor încât nici nu-ți imaginezi!

Mulți dintre noi adoră deserturile cu vișine. Aceste fructe dulci-acrișoare oferă bucatelor un gust unic și desăvârșit. Checul cu vișine este o rețetă care se prepară foarte rapid și ușor, din ingrediente pe care le ai la îndemână. Este un adevărat deliciu, pufos, aromat, fraged, care se topește în gură. Savurați acest desert minunat alături de un ceai fierbinte și în compania persoanei dragi!

Ingrediente

– 2 ouă

– 1 pahar de zahăr

– ½ linguriță de bicarbonat de sodiu sau 1.5 lingurițe de praf de copt

– 200 g de smântână (20% grăsime)

– 100 g de unt

– 1 pachețel de zahăr vanilat (am luat 3 lingurițe)

– 1.5 pahar de făină

– 1 borcan de compot de vișine (fără sâmburi), 350 g net sau 300-400 g congelate

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Puneți preventiv vișinele într-o strecurătoare, ca să se scurgă lichidul, amestecați-le apoi cu un pic de amidon sau făină, dacă sunt congelate, atunci nu le decongelați și presărați-le cu amidon.

2. Topiți untul.

3. Într-un bol mare bateți ouăle și zahărul cu un tel.

4. Adăugați untul, smântâna, praful de copt, zahărul vanilat, făina și amestecați-le (puțin timp ca să se lege ingredientele). Trebuie să obțineți un aluat de consistența smântânii dense.

5. Puneți aluatul într-o formă de copt (formă cu diametrul 24 cm, 20×25 cm sau 26 cm), așezați vișinele, presându-le ușor în aluat.

6. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 35-40 de minute sau mai mult timp (în dependență de cuptor). Faceți testul cu scobitoarea. Dacă vișinele sunt congelate, timpul de coacere se va mări.

7. După ce checul se va răci, puteți să-l presărați cu zahăr pudră.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1