Chec simplu cu mere – umed, gingaș și aromat!

Vă oferim o rețetă simplă de chec perfect pentru orice sezon, foarte pufos, gustos și cu un parfum îmbietor. Acest chec cu mere și stafide va fi pe placul tuturor, este foarte fraged, are un gust echilibrat și o textură umedă. Este un desert foarte consistent și ușor de preparat, o rețetă care merită să o încercați!

INGREDIENTE

-200 g de unt

-170 g de zahăr

-1 pachețel de vanilie

-3 ouă

-250 g de făină

-praf de copt

-1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu

-1 priză de sare

-300 g de mere rase

-150 g de stafide

-coajă rasă de lămâie

-scorțișoară

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Ungeți forma pentru chec cu unt și presărați-o ușor cu făină. Scuturați excesul de făină.

2. Cerneți făina într-un bol, adăugați praful de copt, bicarbonatul, scorțișoara și sarea. Amestecați toate ingredientele.

3. Amestecați într-un bol separat: untul moale, zahărul și vanilia. Bateți cu mixerul timp de 5 minute. Apoi adăugați ouăle, unul câte unul, bătând cu mixerul de fiecare dată. După ce ați adăugat ultimul ou, bateți masa timp de 3 minute.

4. Adăugați în compoziție jumătate din amestecul de făină, amestecați. Apoi adăugați făina rămasă și amestecați din nou.

5. Curățați merele de coajă și dați-le prin răzătoare, adăugați-le în aluat. Adăugați stafidele și coaja rasă de lămâie. Amestecați bine toate ingredientele.

6. Puneți aluatul în formă.

7. Încălziți cuptorul și coaceți checul timp de 45 de minute pe raftul din mijloc.

8. Lăsați checul să se răcească timp de 10-15 minute, apoi scoateți-l atent pe un platou, presărați-l cu zahăr pudră sau stropiți-l cu sos de caramel, apoi serviți-l la masă.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1