Chec umed cu griș – un desert delicios și foarte fin

Echipa Bucătarul.eu vă recomandă o rețetă delicioasă de chec cu griș (Mannik). Acest chec o să vă încânte prin gustul său aromat și textura foarte moale și suculentă, este o prăjitură deosebită care se prepară foarte ușor.

Delicatețea checului se datorează laptelui care se toarnă la sfârșit, deasupra checului copt. Acesta se absoarbe rapid în chec și îi redă acea textură fină și foarte moale. Încercați neapărat această rețetă și ea va deveni una preferată!

Ingrediente

-1 pahar de iaurt sau lapte acru

-1 pahar de griș

-1 pahar de făină

-1 pahar de lapte

-1 pahar de zahăr

-1 ou mare

-1 linguriță de bicarbonat de sodiu

-1 pliculeț de vanilie

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Spargeți oul într-un bol (puteți lua 2 ouă mici).

2. Adăugați iaurtul în bol și amestecați cu un tel.

3. Adăugați o linguriță de bicarbonat de sodiu (nu este necesar să-l stingeți, fiindcă iaurtul este un produs acidolactic).

4. Puneți în bol grișul, zahărul și vanilia, amestecați până vor dispărea cocoloașele.

5. Adăugați făina (s-ar putea să aveți nevoie de un pic mai mult sau mai puțin decât cantitatea specificată în rețetă). Trebuie să obțineți un aluat de consistența smântânii dense.

6. Ungeți cu unt o tavă sau o formă de copt și turnați aluatul.

7. Puneți checul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Faceți testul cu o scobitoare (la mine s-a copt timp de 35 de minute).

8. Veți obține un chec rumenit frumos.

9. Turnați un pahar de lapte fierbinte (am folosit lapte rece) deasupra checului. Timp de câteva minute, checul va absorbi laptele și va fi foarte suculent și gingaș la gust.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1