Cheesecake cu gust de ciocolată albă!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă superbă de cheesecake cu gust de ciocolată albă. Desertul, prin consistența sa, este foarte asemănător cu sufleul. Este diferit de alte deserturi de brânză de vaci, are textura cremoasă aerată și gustul discret al ciocolatei albe. Un astfel de desert își va găsi amatorii, chiar și printre cei care nu adoră deliciile pe bază de brânză. Urmați rețeta și gustul original al desertului nu vă va lăsa indiferenți.

INGREDIENTE  

– 100 ml de lapte sau smântână 15%

– 1 ou

– 50 g de ciocolată albă

– 250 g brânză de vaci

– 2 linguri de griș

– 2 linguri de zahăr

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Combinați în bolul blenderului brânza de vaci cu laptele, grișul și zahărul. Bateți ingredientele, până se vor omogeniza.

2. Bateți oul aparte, apoi combinați-l cu compoziția omogenă. Amestecați compoziția folosind telul.

3. Tăiați ciocolata bucăți mici și adăugați-o în compoziția de brânză. Amestecați ușor ingredientele.

4. Alegeți o tavă de copt potrivită și ungeți-o generos cu unt. Turnați, răspândiți și uniformizați aluatul de brânză în tavă. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200°C, pentru aproximativ 30 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

5.  Scoateți desertul apetisant din cuptor. Puteți acoperi cheesecake-ul cu un strat subțire de lapte condensat sau ciocolată topită. Serviți desertul incredibil de gustos cu mare plăcere, atât cald cât și rece.

Notă: Puteți, de asemenea, coace cheesecake-ul în cuptorul multifuncțional. Turnați și uniformizați aluatul în bolul cuptorului, preventiv uns cu unt. Setați programul ”coacere” pentru 35 de minute.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1