Cheesecake de Cracovia. O rețetă de milioane, arată fenomenal, dar și la gust nu este mai prejos!

“Cheesecake-ul de Cracovia” este o prăjitură cu brânză deosebită. Umplutura este incredibil de aerată și ușoară, iar blatul sfărâmicios și gingaș o completează perfect. Această prăjitură conține puțin aluat și multă umplutură – acesta e secretul unui cheesecake minunat. Rezultatul merită tot efortul. Savurați-l cu plăcere la micul dejun!

INGREDIENTE

-1 kg de brânză de vaci

-1 ou

-8 albușuri

-8 gălbenușuri

-225 g de unt

-375 g de zahăr pudră

-2 g de vanilie

-3 linguri de amidon

-100 g de stafide

-250 g de făină

-1 priză de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Bateți 125 g de unt moale cu 125 g de zahăr pudră. Adăugați 1 ou, vanilia și amestecați. Cerneți făina. Frământați aluatul și dați-l la frigider pentru 1 oră. Împărțiți aluatul în două părți: una mai mare și alta mai mică. Întindeți partea mai mare de aluat într-un strat și așezați-l pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Înțepați-l de câteva ori cu o furculiță. Dați forma la frigider pentru 30 de minute.

2. Scoateți forma din frigider și coaceți blatul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 12-15 minute.

3. Pregătiți umplutura: treceți brânza prin sită. Amestecați brânza în blender până veți obține o masă gingașă. Apoi bateți untul moale care a rămas cu 200 g de zahăr pudră. Continuând să bateți, adăugați câte un gălbenuș și câte o lingură de brânză până veți termina toată masa.

4. Bateți albușurile cu o priză de sare. Adăugați 50 g de zahăr pudră și bateți până veți obține o spumă densă. Adăugați stafidele pregătite și amidonul. Adăugați albușurile bătute în masa de brânză, amestecând lent. Puneți blatul copt în formă și puneți deasupra umplutura de brânză.

5. Întindeți aluatul rămas într-un strat subțire. Tăiați-l fâșii și așezați-le deasupra umpluturii sub formă de plasă. Coaceți prăjitura în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 50 minute. Opriți cuptorul, deschideți puțin ușa și lăsați prăjitura în cuptor timp de 1 oră. Serviți prăjitura de brânză cu un ceai aromat sau cafea. La dorință puteți stropi prăjitura cu glazură (bateți puțin suc de lămâie cu zahăr pudră până la omogenizare).

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1