Cheesecake japonez – o prăjitură atât de fină și pufoasă, ca bumbacul!

Vă prezentăm o rețetă de cheesecake japonez – o adevărată capodoperă culinară. Acesta este un desert japonez original, ce este adorat atât de localnici, cât și de turiști. Umplutura este incredibil de aerata, fină și ușoară, iar gustul nu poate fi redat prin cuvinte. Secretul principal – multă umplutură și puțin aluat. Cheesecake-ul deosebit de fin și delicios, merită tot efortul și timpul depus. Japonezii îl mai numesc Cheesecake de bumbac, pentru gustul fascinant, textură moale și fină.

INGREDIENTE

– 130 ml de lapte

– 100 g de unt

– 60 g de făină

– 13 albușuri

– 100 g cremă de brânză

– 8 gălbenușuri

– 60 g amidon de porumb

– 130 g de zahăr

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Toate ingredientele e necesar sa fie la temperatura camerei. Amestecați într-o cratiță crema de brânză cu untul, apoi turnați laptele. Încălziți amestecul la foc mic, amestecând încontinuu. Lăsați cratița pe foc, adăugând câte un gălbenuș. Când obțineți o masă omogenă, luați cratița de pe foc.

2. Adaugați în amestec faina cernută și amidonul. Amestecați.

3. Bateți albușurile cu zahărul, până obțineți o spumă cu vârfuri stabile. Adăugați cu porții mici spuma de albușuri în amestecul cu crema de brânză. Amestecați cu grijă, cu ajutorul unei spatule. Mișcați spatula de sus în jos.

4. Tapetați o formă de copt cu hârtie. Turnați aluatul în formă. Aranjați forma cu aluat într-o formă cu diametrul mai mare, preventiv umplută cu apă fierbinte.

5. Dați Cheesecake-ul la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 160 grade pentru 25 de minute. Apoi micșorați temperatura până la 140 grade și coaceți deliciul timp de 30 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Este strict interzis să deschideți ușa cuptorului în timpul coacerii. Lăsați prăjitura să se răcească în cuptor, apoi dați-o la frigider pentru 4-5 ore.


Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1