Chiar dacă nu ați gătit niciodată, această prăjitură cu mere va ieși perfectă!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă fabuloasă de prăjitură cu mere. Această prăjitură delicioasă, care se topește în gură, era practic în fiecare carte de rețete ale străbunicilor noastre. În anii de dinaintea războiului, precum și după acesta, se pregătea această prăjitură în toată țara, atât vara, cât și iarna. Procesul pregătirii prăjiturii este foarte interesant și neobișnuit – doar se alternează straturile de mere cu aluat uscat și unt răzuit. Doar puțin timp pentru coacerea deliciului și cea mai gustoasă prăjitură este pe masa dvs.

INGREDIENTE  

– 1 kg de mere

– 1 pahar de griș

– 1 pahar de zahăr

– 1 pahar de făină cernută

– 1/2 linguriță de sare

– 1/2  linguriță bicarbonat de sodiu

– 1 plic de zahăr vanilat

– 125 g de unt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Congelați untul.

2. Spălați merele, îndepărtați-le cotorul cu semințe și dați-le prin răzătoarea mare.

3. Combinați toate ingredientele uscate într-un bol. Amestecați bine ingredientele uscate, folosind o spatulă. Veți obține un aluat uscat. Luați 4-5 linguri de aluat uscat și puneți-l într-o farfurie aparte.

4. Alegeți o formă de copt cu bordura înaltă. Ungeți-o cu unt, apoi tapetați-o cu hârtie de copt.

5. Turnați, răspândiți și uniformizați 1/2 din cantitatea de aluat uscat în forma de copt. Apoi acoperiți aluatul cu 1/2 din cantitatea de mere rase. Răspândiți și uniformizați stratul de mere.

6. Scoateți untul din congelator și dați-l prin răzătoarea mare. Acoperiți stratul de mere cu 1/2 din cantitate de unt ras. Răspândiți untul uniform.

7. Acoperiți stratul de unt cu aluatul uscat rămas. Apoi iar răspândiți merele rămase. Ultimul strat trebuie să-l constituie untul ras.

8. Presărați prăjitura cu 4-5 linguri rămase de aluat uscat.

9. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru 40 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

10. Scoateți prăjitura din cuptor și lăsați-o să se răcească până la temperatura camerei.

11. Așezați prăjitura pe un platou și tăiați-o pe porțiuni de mărimea dorită. Serviți deliciul extrem de aromat și apetisant cu mare plăcere, alături de o cană cu ceai aromat.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1