Chiar și cea mai rigidă carne se va topi în gură datorită acestui truc deosebit!

Nu disperați dacă ați cumpărat carne tare, deoarece sunt o mulțime de metode de frăgezire a cărnii. Astăzi echipa Bucătarul.eu vă prezintă un mic truc pentru înlăturarea rigidității și obținerea cărnii suculente și moi. Pentru acest lucru veți avea nevoie de o bucată de carne și sare, nimic mai simplu!

Frecând carnea cu multă sare veți obține carnea deosebit de moale, la fel ca filet mignon – cea mai fragedă carne, pe care v-o puteți imagina. Încercați acest truc și veți fi uimiți de rezultat!

CUM SĂ FACEȚI CARNEA MOALE

1. Puneți bucata de carne pe o tavă curată și uscată.

2. Acoperiți carnea complet cu sare de mare sau alt tip de sare grunjoasă. Puneți tava într-o parte. Dacă aveți o bucată de carne cu grosimea de 2.5 cm, atunci trebuie s-o lăsați să stea timp de o oră (o oră pentru fiecare 2.5 cm de carne). Dacă veți avea bucata de carne cu grosimea de 7.5 cm, atunci aceasta va trebui să stea în sare timp de 3 ore.

3. Sarea va absorbi excesul de umiditate în timpul marinării și carnea va deveni moale și elastică în același timp.

4. După o oră trebuie să spălați bine carnea de sare. Țineți bucata de carne sub un jet de apă rece până va dispărea toată sarea.

5. Mai jos puteți observa diferența dintre carnea marinată și cea proaspătă din aceeași parte a carcasei, cumpărată de la același măcelar. Bucata de carne din partea dreapta este mai închisă la culoare și mai poroasă decât cea din partea stângă, care este rigidă și are o culoare intensă.

6. E timpul să preparați carnea. Indiferent de condimentele sau sosurile folosite la prepararea cărnii, aceasta va ieși gustoasă, suculentă și fragedă.

Se întâmplă de multe ori ca o bucată de carne să arate excelent, iar după prăjire gustul și aspectul acesteia să semene cu o bucată de cauciuc. Pentru evitarea unei astfel de situații, trebuie să sărați carnea bine înainte de preparare, după care s-o spălați.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1