Chifle cu caise (piersici) – moi și pufoase, care cuceresc imediat!

Vă prezentăm o rețetă de chifle delicioase cu caise. Obțineți niște prăjituri de casă deosebit de savuroase și aromate. Pregătit din cele mai simple ingrediente, aluatul este deosebit de moale, fin și pufos. Bucurați-i pe cei dragi cu niște prăjituri de casă uimitoare, ce cu siguranță vor fi pe placul tuturor. Acestea sunt perfecte pentru a fi servite la micul dejun sau în calitate de gustare.

INGREDIENTE PENTRU MAIA

-300 ml de lapte

-200 g de făină

-1.5 linguriță de drojdie

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU ALUAT

-400 g de făină

-4 linguri de zahăr

-2 ouă

-100 g de unt

-1 pachețel de zahăr vanilat

-1/3 linguriță de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ

-500 g de caise (16 bucăți)

-16 lingurițe de zahăr

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Amestecați laptele cald cu făina și drojdia. Lăsați maiaua la un loc cald pentru 40-50 de minute.

2. Bateți ouăle cu zahărul. Turnați în alt vas 1/4 din amestecul obținut și dați-l la frigider. Cu acesta veți unge chiflele. Adăugați la amestecul rămas untul topit, zahărul vanilat și maiaua. Amestecați. Apoi adăugați maiaua și iarăși amestecați.

3. Frământați un aluat moale și nelipicios. Reglați densitatea aluatului cu ajutorul făinii.

4. Lăsați aluatul să crească la un loc cald, timp de aproximativ 60 de minute.

5. Pregătiți caisele: spălați-le, îndepărtați sâmburii și împărțiți-le în jumătate.

6. Împărțiți aluatul în 16 părți egale. Redați-i fiecărei porții de aluat o formă rotundă și lăsați-l la temperatura camerei pentru 3 minute. Apăsați puțin fiecare bilă și formați din aceasta o turtă. Aranjați pe turta obținută 1 linguriță de zahăr și 2 jumătăți de caisă.

7. Adunați marginile aluatului deasupra umpluturii și lipiți-le. Aranjați chifla pe o tavă de copt, preventiv unsă cu grăsime. Aranjați chiflele cu marginile lipite orientate în jos.

8. Lăsați tava cu chifle la un loc cald și umed, pentru 30 de minute. În acest timp aluatul va crește și marginile chiflelor se vor lipi.

9. Coaceți chiflele în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C timp de aproximativ 30 de minute. Primele 10 minute pulverizați apă de câteva ori în cuptor, astfel încât chiflele să se coacă cu aburi. Scoateți chiflele din cuptor și ungeți-le cu ou bătut.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1