Chifle de casă cu brânză de vaci, din aluat fără drojdie – aveți nevoie de doar 30 de minute!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă reușită de chifle cu brânză de vaci. Vă recomandăm cu mare drag acest desert delicios și foarte simplu, perfect pentru o gustare rapidă între mese sau la micul dejun. Chiflele dulci cu brânză de vaci se prepară ușor, din aluat nedospit și produse accesibile. Doar în timp de 30 de minute veți obține un desert extraordinar, foarte gustos și fin.

INGREDIENTE  

– 275 g de brânză de vaci

– 60 g de zahăr

– 10 g de zahăr vanilat

– 2 ouă

– 2 linguri de ulei vegetal

– 1 priză de sare

– 220 g de făină cernută

– 10 g praf de copt

– 1 gălbenuș + 1 lingură de lapte + 1 priză de sare (pentru a unge chiflele)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Combinați brânza de vaci cu 2 ouă, 1 priză de sare, 2 linguri de ulei vegetal, zahărul tos și zahărul vanilat. Omogenizați ingredientele, folosind telul.

2. Adăugați treptat în bolul cu compoziția omogenizată făina cernută și praful de copt. Frământați aluatul. Ar trebui să obțineți un aluat moale și lipicios.

3. Presărați suprafața de lucru cu făină (10-20 g) și puneți aluatul. Răspândiți făina peste aluat.

4. Aplatizați aluatul, formând un blat dreptunghiular gros. Împărțiți blatul în 8 părți egale.

5. Modelați bile din aluatul împărțit. Așezați bilele pe tava de copt, preventiv tapetată cu hârtie. Aplatizați-le ușor.

6. Mixați într-un vas gălbenușul cu 1 lingură de lapte și 1 priză de sare. Ungeți chiflele cu amestecul pregătit, folosind pensula de silicon.

7. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200°C, pentru 20-25 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1