Chifle de casă cu brânză de vaci, fără drojdie – gata în doar 30 de minute! E mai simplu să le faci acasă decât să le cumperi de la magazin!

Chiflele moi, aromate și delicioase cu brânză de vaci deseori ne amintesc de cele mai frumoase clipe ale copilăriei. Deși pregătirea acestora pare a fi un proces foarte lung și complicat, venim să vă dovedim contrariul. Vă prezentăm una din cele mai simple rețete de pregătirea a chiflelor cu brânză de vaci. Din cele mai simple ingrediente și doar în 30 de minute veți avea în cuptor o tavă plină cu chifle aromate, ce se rumenesc frumos. Bucurați-i pe cei dragi cu cele mai delicioase chifle de casă.

INGREDIENTE

-3 ouă

-0.5 linguriță de sare

-150 g de smântână

-50 g de unt

-1 linguriță de vanilie

-300 g de făină

-1 priză bicarbonat de sodiu

-5 linguri de zahăr

-250 g brânză de vaci

-1 linguriță de amidon

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Cerneți făina într-un bol mai adânc. Adăugați sarea și bicarbonatul de sodiu. Amestecați.

2. Într-un alt bol, bateți ouăle cu smântâna, 3 linguri de zahăr și untul moale (la temperatura camerei). Folosiți un tel.

3. Treptat, adăugați făina în bolul cu amestecul pregătit. Amestecați bine după fiecare porție. Frământați un aluat moale și omogen.

4. Așezați aluatul pe suprafața de lucru, presărată cu făină. Redați-i o formă cilindrică, apoi tăiați-l porții mai mici. Redați fiecărei porții o formă rotundă.

5. Tapetați o tavă de copt cu hârtie. Aranjați pe tavă bilele de aluat și apăsați-le puțin. Cu ajutorul unui pahar, faceți o adâncitură în mijlocul fiecărei turte.

6. Amestecați brânza de vaci cu un ou și zahărul rămas. Adăugați vanilia și amidonul. Amestecați bine.

7. Bateți un ou și ungeți cu acesta marginile chiflelor. Așezați în mijlocul fiecărei chifle o porție de brânză. Coaceți chiflele în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C timp de 25 de minute.

Notă: Serviți chiflele calde, cu miere sau dulceața preferată. La dorință, puteți completa umplutura cu stafide, fructe de pădure sau coajă de lămâie.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1