Chifle de casă, cu zahăr – atât de moi și aerate, încât vă vor cuceri iremediabil!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă bună de chifle de casă. Deliciul se prepară foarte simplu și rapid. Din cele mai banale ingrediente veți obține niște chifle pufoase, neobișnuit de moi și aromate. Rețeta este foarte ușoară, se va isprăvi chiar și un novice în arta culinară. Gustul apetisant a chiflelor se dovedește a fi uimitor. Cu siguranță, astfel de chifle gustoase vă vor fi pe plac.

INGREDIENTE PENTRU ALUAT  

– 400 ml de lapte cald

– 100 g de zahăr

– 2 lingurițe de drojdie uscată sau 30 g de drojdie proaspătă

– 1/3 linguriță de sare

– 100 g de unt topit

– 700 g de făină cernută (cantitatea poate varia în funcție de calitatea făinii)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ  

– 100 g de zahăr

– 50 g de unt

– 1 ou (pentru a unge chiflele)

– fulgi de migdale (pentru decor)

– zahăr vanilat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Pregătiți maiaua: amestecați într-un bol laptele cald cu zahărul și drojdia uscată, folosind telul. Lăsați maiaua timp de 10 minute la temperatura camerei.

2. Apoi presărați maiaua cu sare și adăugați untul topit. Amestecați ușor și adăugați treptat făina cernută. Frământați aluatul.

3. Acoperiți bolul cu aluat cu un fragment de folie alimentară și lăsați-l să crească timp de 1 oră.

4. Împărțiți aluatul în două părți egale. Întindeți câte un blat dreptunghiular cu grosimea de 0.3 cm din fiecare parte de aluat.

5. Ungeți fiecare blat cu untul topit, folosind pensula de silicon, apoi presărați cu zahăr, cât mai generos. Pliați blatul în jumătate.

6. Tăiați blatul în fâșii cu lățimea de 2,5 cm. Rulați fiecare fâșie aparte, ca să obțineți un melc. Lipiți marginea.

7. Așezați chiflele pe tava de copt (30 x 22 cm), preventiv tapetată cu hârtie. Acoperiți chiflele cu un fragment de folie alimentară și lăsați-le pentru 20 de minute.

8. Îndepărtați folia alimentară, ungeți fiecare chiflă cu oul preventiv bătut, apoi presărați-le cu fulgi de migdale și zahăr vanilat.

9. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru 30-35 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

10. Așezați deliciul rumen și aromat pe un platou. Serviți cu mare plăcere alături de o cană cu ceai aromat sau cafeluță.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1