Chifle delicioase “Cinnabon”. Aroma îmbietoare se răspândește în toată casa!

Vă oferim o rețetă aromată de chifle umplute cu scorțișoară, numite “Cinnabon”. Această rețetă este una clasică și se prepară din aluat dospit, umplutură de scorțișoară, zahăr și unt topit și sunt acoperite cu glazură delicioasă de brânză. Rulourile sunt delicioase, pufoase și extrem de aromate, perfecte pentru weekend. Savurați-le calde cu ceai sau lapte cald.

INGREDIENTE PENTRU ALUAT

-2 pahare de făină (250-280 g)

-100 ml de lapte

-7 g de drojdie uscată

-30 g de zahăr

-35 g de unt

-1 ou

-1 priză de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ

-100 g de zahăr

-1 lingură de scorțișoară

-40 g de unt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU GLAZURĂ

-100 g de cremă de brânză (philadelphia, almette)

-lapte

-zahăr pudră

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Aluatul. Amestecați un pic de lapte de temperatura camerei cu 1 linguriță de zahăr, drojdie și 1 linguriță de făină, lăsați amestecul să stea timp de 10 minute.

2. Bateți oul cu mixerul, adăugați laptele rămas, zahărul, untul, sarea și maiaua, amestecați bine. Apoi adăugați făina și amestecați până va deveni moale și un pic lipicios. Frământați aluatul cu mâinile sau cu o duză specială timp de 5-7 minute. Aluatul trebuie să fie moale și să nu se lipească de mâini. Lăsați-l la dospit timp de aproximativ 1 oră.

3. Umplutura. Puteți topi untul un pic, ca să fie mai ușor de amestecat. Amestecați-l cu zahăr și scorțișoară.

4. Întindeți aluatul într-un dreptunghi, ungeți-l cu unt și scorțișoară și rulați-l într-o rolă. Tăiați rola bucățele, puneți-le într-o formă de copt și lăsați-le să stea timp de 40 de minute.

5. Coaceți rulourile timp de 30-40 de minute până se vor rumeni: la 160 de grade timp de 15 minute, apoi la 200 de grade timp de 15-25 de minute.

6. Glazura: amestecați crema de brânză cu un tel, adăugați lapte până glazura va deveni destul de lichidă. Adăugați zahărul pudră și amestecați. Stropiți chiflele calde cu glazură de brânză și le puteți servi.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1