Melci cu scorțișoară în stil american – un desert pe placul tuturor!

Vă prezentăm o rețetă de chifle delicioase de casă, cu zahăr și scorțișoară. Acestea se prepară foarte simplu, din aluat cu drojdie, obținându-se deosebit de moi, fine și savuroase. Bucurați-i pe cei dragi cu cele mai delicioase prăjituri de casă. Chiflele proaspete cu aroma de scorțișoară îi va aduna chiar și pe vecini la ușă.

INGREDIENTE

-1 pahar de lapte

-1 pahar de zahăr brun

-400 g de făină integrală

-2 linguri de zahăr pudră

-150 g de unt

-1 lingură de drojdie uscată

-scorțișoară măcinată după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Încălziți puțin laptele. Dizolvați drojdia în laptele cald. Adăugați 2 linguri de făină cernută și 2 linguri de zahăr. Amestecați și lăsați la un loc cald.

2. Amestecați cu mâinile făina cernută cu untul ras (direct de la frigider). Adunați amestecul obținut și faceți o adâncitură pe mijloc.

3. Turnați maiaua și frământați aluatul. Obțineți un aluat omogen. Dați-l la frigider pentru 40 de minute.

4. Împărțiți aluatul în 4 părți. Întindeți fiecare porție de aluat într-un blat rotund, cu grosimea de 2 mm. Presărați-l cu zahăr și scorțișoară.

5. Tăiați fiecare blat în 8 triunghiuri de aceeași dimensiune. Rulați-le. Aranjați-le pe o tavă de copt, tapetată cu hârtie. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, până cornulețele se vor rumeni. Lăsați-le să se răcească și presărați-le cu zahăr pudră.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1