Chifle gingașe cu brânză “Vatrushki” – extrem de gustoase, pufoase și aromate!

Chiflele cu brânză “Vatrushki” sunt produse de casă delicioase, foarte pufoase și aromate. Acestea se prepară din aluat pentru cozonac și sunt umplute cu brânză dulce. Chiflele sunt foarte gingașe și gustoase și pot fi servite la micul dejun cu un ceai fierbinte sau lapte cald sau luate la pachet la școală sau serviciu. Savurați-le cu plăcere alături de cei dragi!

INGREDIENTE PENTRU ALUAT

-1 ou

-2 linguri de zahăr

-½ pachețel de zahăr vanilat

-¼ linguriță de sare

-250 ml de lapte

-500-550 g de făină

-1 lingură de drojdie uscată

-80 g de unt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ

-500 g de brânză de vaci

-2-3 linguri de zahăr

-1 ou

-½ pachețel de zahăr vanilat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU UNGEREA CHIFLELOR

-1 ou

-1 lingură de lapte

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Aluatul. Bateți oul cu zahăr, zahăr vanilat și sare. Turnați laptele cald și amestecați. Amestecați făina cu drojdia uscată și adăugați-o treptat în amestecul de ou și lapte, amestecați aluatul cu un tel, apoi frământați-l cu mâinile. La sfârșit adăugați untul topit și frământați aluatul.

2. Trebuie să obțineți un aluat omogen și moale. Acoperiți bolul cu folie alimentară sau cu un prosop și puneți-l la un loc cald pentru dospit timp de 1-1.5 ore.

3. Aluatul obținut se vă mări considerabil în volum.

4. Umplutura. Frecați brânza cu ou, zahăr și zahăr vanilat. Formați din aluat biluțe mici de aceeași mărime, așezați-le pe o tavă unsă cu ulei la o mică distanță una față de cealaltă. Lăsați-le timp de 20 de minute ca să crească.

5. Apăsați mijlocul fiecărei bile de aluat aproape de baza acesteia. Puneți umplutura de brânză în adâncitura obținută. Ungeți chiflele cu amestec de ou și lapte și lăsați-le să stea timp de 10 minute.

6. Apoi puneți tava în cuptorul preîncălzit la 190 de grade și coaceți chiflele până se vor rumeni frumos, timp de aproximativ 25 de minute. Scoateți chiflele din cuptor și puneți-le pe un grătar ca să se răcească. Chiflele cu brânză preparate după această rețetă sunt foarte gustoase, pufoase și aromate.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1