Chifle minunate din aluat dospit: pentru ceai, supe sau sandwich-uri

Vă prezentăm o rețetă excelentă de chifle de post foarte ușoare și gingașe, care sunt potrivite pentru ceai, supe sau prepararea sandwich-urilor. Chiflele se prepară din aluat dospit, sunt moi și pufoase în interior, cu crustă rumenită deasupra. Aceste delicii se prepară din cele mai simple ingrediente, sunt foarte gustoase și pot fi umplute cu orice produse.

INGREDIENTE

-400 g de făină

-240 ml de apă

-3 g de drojdie

-1 linguriță de sare

-1.5 linguri de zahăr

-40 ml de ulei

-semințe de mac, susan (la dorință)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Presărați drojdia într-un pahar și adăugați o lingură de zahăr, amestecați bine și turnați un pic de apă caldă. Amestecați până la omogenizare și lăsați să stea timp de 10 minute.

2. Amestecați făina cernută, sarea și zahărul rămas într-un bol. Amestecați bine. Faceți o adâncitură mică la mijloc și turnați drojdia. Apoi amestecați treptat drojdia cu făină. Turnați uleiul, amestecați din nou și frământați aluatul până la omogenizare.

3. La început aluatul se va lipi de mâini, dar după un timp va deveni dens și elastic. Frământați aluatul mai întâi în bol, apoi pe masa de lucru. Frământați timp de aproximativ 18-20 de minute.

4. Ungeți un bol cu ulei și puneți aluatul. Acoperiți-l cu un prosop și lăsați-l la dospit timp de 1.5 ore.

5. Presărați masa cu făină și așezați aluatul dospit. Împărțiți-l în 11 părți și faceți diferite figuri (cornuri, chifle).

6. Tapetați tava cu hârtie de copt și puneți chiflele la distanță mică între ele. Acoperiți-le cu folie alimentară și lăsați-le să stea timp de o oră.

7. Stropiți chiflele cu apă cu ajutorul unui pulverizator și presărați-le la dorință cu semințe de mac sau susan.

8. Încălziți cuptorul la 200 de grade. Puneți pe raftul inferior al cuptorului un vas cu apă și așezați deasupra tava cu chifle. Coaceți chiflele timp de 7 minute, apoi scoateți vasul cu apă și coaceți chiflele timp de 10 minute.

9. Mutați chiflele pe un grătar și lăsați-le să se răcească. Apoi serviți-le la masă.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1