Chifle pufoase cu fructe confiate – cât nu le gătesc, tot nu sunt de ajuns!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă grozavă de ”melci” cu fructe confiate. Este un desert extrem de aspectuos, apetisant și aromat. ”Melcii” delicioși se prepară foarte simplu. Chiar și un novice în arta culinară se va isprăvi de minune. Este un desert extraordinar de savuros, care vă va cuceri din prima. Preparați, serviți și uimiți familia dragă cu delicii ispititoare la gust, preparate din cele mai accesibile ingrediente.

INGREDIENTE  

– 300 ml de lapte cald

– 15 g de drojdie uscată sau 5 g de drojdie proaspătă

– aproximativ 700 g de făină cernută

– 1 linguriță de sare

– 100 g de zahăr

– 70 ml de ulei vegetal

– 2 albușuri

– fructe confiate după gust

– nuci după gust

– zahăr vanilat după gust

– puțin unt (pentru a unge aluatul)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Dizolvați drojdia într-un bol cu lapte cald, zahăr și ulei vegetal. Omogenizați ingredientele, folosind telul.

2. Apoi adăugați albușurile de ou, sarea și zahărul vanilat după gust. Amestecați compoziția și adăugați treptat aproximativ 700 g de făină cernută. Frământați un aluat elastic și moale. Nu supraîncărcați aluatul cu făină.

3. Acoperiți aluatul cu un prosop și dați-l la un loc cald pentru 1-2 ore.

4. Redați-i aluatului o formă cilindrică și împărțiți-l în 8 părți egale. Modelați bile din aluatul împărțit, acoperiți-le cu un prosop și iar dați-le la un loc cald pentru aproximativ 40-60 minute.

5. Luați o bilă de aluat, puneți-o pe masa înfăinată și întindeți un blat subțire. Ungeți blatul cu unt, apoi presărați-l cu niște fructe confiate și nuci fărâmițate. Rulați blatul cât mai strâns. Tăiați rulada în două, de-a lungul, păstrând distanța de la bază, apoi rulați fiecare bucată în formă de melc, astfel încât straturile să fie în exterior. Procedați similar cu aluatul rămas.

6. Puneți ”melcii” pe tava tapetată cu hârtie și acoperiți-i cu un prosop. Lăsați deliciul aromat să se odihnească timp de 20 de minute.

7. Mixați într-un vas mic puțin lapte cu 1 ou. Ungeți pateurile stratificate.

8. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru aproximativ 25 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Serviți deliciul uimitor de aspectuos și delicios cu cea mai mare plăcere.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1