Chifle pufoase și aromate de casă, la tigaie – nimeni nu va crede că nu ați folosit cuptorul!

Aveți poftă de niște chifle aromate de casă cu usturoi și verdeață? Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă superbă de chifle apetisante la tigaie. Acest deliciu extraordinar se rupe în bucăți – nu mai aveți nevoie de un cuțit pentru a le servi. Chiflele devin irezistibile datorită amestecului de usturoi cu mărar și ulei de măsline. Pe lângă faptul că deliciul are factorul wow, mai e și extrem de savuros. Pur și simplu se topește în gură și vă răsfață cu arome seducătoare.

INGREDIENTE  

– 250 ml de apă caldă

– 1 lingură de zahăr

– 20 g de drojdie proaspătă (7-8 g de drojdie uscată)

– 1 linguriță de sare

– 450-500 g de făină cernută

– 30 ml de ulei vegetal

– 3 căței de usturoi

– verdeață după gust

– 2 linguri ulei de măsline

– 1 linguriță de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Pregătiți aluatul: combinați apa caldă cu zahărul și drojdia. Amestecați puțin, apoi adăugați sarea și făina cernută. Frământați aluatul.

2. Ungeți mâinile cu ulei vegetal și iar frământați bine aluatul. Ar trebui să obțineți un aluat omogen și lipicios.

3. Formați din aluatul obținut o bilă mare, ungeți-o cu ulei vegetal și acoperiți-o cu un prosop. Lăsați aluatul la un loc cald timp de 40-60 de minute.

4. Puneți aluatul pe masa înfăinată și împărțiți-l în 8 părți egale. Formați din acestea bile în formă ovală.

5. Așezați bilele de aluat într-o tigaie rece, în cercuri concentrice. Acoperiți tigaia cu un prosop și lăsați aluatul să se odihnească timp de 10-15 minute.

6. Îndepărtați prosopul și puneți tigaia pe foc. Coaceți deliciul la foc mic, sub capac, timp de 15 minute. Aluatul ar trebui să mai crească în înălțime. Apoi îndepărtați capacul.

7. Acoperiți deliciul cu hârtie de copt, apoi cu o farfurie. Scoateți cu grijă prăjitura din tigaie și întoarceți-o pe partea opusă. Așezați-o în tigaie cu tot cu hârtia de copt.

8. Acoperiți chiflele cu capetele rămase ale hârtiei. Apoi puneți capacul. Coaceți deliciul timp de încă 8-10 minute.

9. Spălați verdeața, zvântați-o și tăiați-o mărunt. Curățați usturoiul și zdrobiți-l. Uniți într-un vas verdeața cu usturoiul, uleiul de măsline și adăugați sare. Frecați bine ingredientele.

10. Îndepărtați hârtia de copt și întoarceți deliciul în tigaie. Ungeți chiflele cu compoziția din mărar și usturoi, cât mai generos. Acoperiți tigaia cu capac și lăsați chiflele să se răcească complet. Serviți chiflele aromate alături de o porție de ciorbă, feluri de mâncare din carne sau pește.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1