Chifle super fragede și moi din brânză de vaci

Orice gospodină iscusită știe cât de fin și ușor de modelat este aluatul din brânză, iar produsele de patiserie din acest aluat sunt incredibil de fragede și moi și rămân așa chiar și a doua zi.

De aceea am decis să vă oferim o rețetă simplă, dar foarte delicioasă de chifle din acest minunat aluat, cu care să ii bucurați pe cei dragi. Adunați-va familia la o ceașcă de ceai cu chifle călduțe!

Ingrediente

-360 g de făină

-180 g de brânză de vaci moale

-70 ml de lapte

-120 g de zahăr

-60 g de unt

-2 ouă

-1 linguriță de drojdie uscată

-1 portocală sau lămâie (zestul)

-o priză de sare

-1 gălbenuș de ou (pentru uns)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Pregătiți maia. Puneți într-un vas drojdia, 2 linguri de zahăr și 2 linguri de făină. Adăugați laptele călduț și amestecați. Lăsați-o să se odihnească aproximativ 30 de minute la loc călduț.

2. Bateți, cu ajutorul mixerului, ouăle cu untul și restul zahărului. Adăugați brânza, sarea, zestul și continuați să mixați până la omogenizare.

3. Adăugați maiaua (care între timp a crescut) în amestecul de mai sus, după care adăugați treptat și făina. Frământați bine aluatul. Trebuie să obțineți un aluat moale și elastic.

4. Acoperiți aluatul cu un prosop și lăsați-l să se odihnească timp de o oră. În tot acest timp, aluatul va crește considerabil în volum.

5. Împărțiți aluatul în mai multe bucăți egale, din care faceți biluțe (chifle).

6. Aranjați-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt (sau unsă cu unt) și lăsați-le așa încă 20 de minute să mai crească.

7. Preîncălziți cuptorul la 160-180 de grade.

8. Ungeți chiflele cu un gălbenuș de ou bătut și dați-le la cuptor timp de aproximativ 30 de minute, până se rumenesc.

9. Serviți chiflele călduțe.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1