Chiflele după această rețetă se prepară extrem de simplu. Arată extraordinar, iar aroma e divină!

Echipa noastră vă oferă o rețetă delicioasă de pâine cu usturoi și verdeață, care este formată din multe chifle pufoase și moi. Această pâine aromată va deveni felul principal la masa de prânz. Fiecare bucățică este o chiflă separată cu aromă îmbietoare și textură delicată. Rețeta este foarte simplă, iar ingredientele sunt la îndemâna oricui. Savurați pâinea caldă cu o ciorbă aromată.

Pâine de grâu cu verdeață și usturoi

INGREDIENTE

-500 g de făină

-20 g de drojdie

-75 ml de ulei de floarea soarelui

-1 legătură de mărar

-1 linguriță de zahăr

-300 ml de zer

-0.5 linguriță de sare

-5 căței de usturoi

-1 legătură de pătrunjel

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Încălziți puțin zerul și dizolvați drojdia, adăugați zahărul și amestecați. Cerneți 200 g de făină într-un bol adânc și turnați deasupra amestecul de zer. Acoperiți maiaua cu capac, înveliți-o cu un prosop și puneți-o la loc cald timp de 30-40 de minute.

2. Adăugați în maia: făina (cernută) rămasă, sarea și 50 ml de ulei. Frământați aluatul bine, acoperiți-l cu prosop și lăsați-l la dospit.

3. Amestecați într-un bol mic verdeața mărunțită cu usturoiul dat prin presă și 25 ml de ulei. Puteți amesteca ingredientele în blender.

4. După ce aluatul și-a dublat volumul, puneți-l pe masă, adunați-l și rulați-l într-un salam. Tăiați salamul bucățele. Dați-le formă de pateuri, înmuiați-le pe rând în amestecul de usturoi și așezați pateurile strâns unul lângă altul într-o formă rotundă.

5. Acoperiți forma cu folie alimentară și lăsați aluatul la dospit timp de o oră. Apoi puneți pâinea în cuptorul preîncălzit la 210 grade timp de 30 de minute.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1