Chiflele noastre preferate, la ceai. Un aluat perfect, fără ouă!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă foarte bună de chifle cu umplutură savuroasă. Deliciul copilăriei se prepară foarte ușor și fără bătăi de cap. Aluatul preparat fără ouă se dovedește a fi foarte moale și elastic. Veți primi o mare plăcere lucrând cu el. Chiflele se prepară cu o mare poftă și dorință, sunt delicioase, aromate și apetisante, datorită umpluturii cu brânză de vaci și stafide. Bucurați-i pe cei dragi cu chifle apetisante și originale.

INGREDIENTE  

– 300 ml de lapte cald

– 50 g (2-3 linguri) de zahăr

– 1 lingură de miere (la dorință)

– 5 g de drojdie uscată sau 15 g de drojdie proaspătă

– 460 g de făină cernută

– 0,5 linguriță de sare

– 40 ml (4 linguri) de ulei vegetal

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ 

– 300 g brânză de vaci

– 2-3 linguri de zahăr

– 1 linguriță de zahăr vanilat

– 50 g de stafide

– 20-30 g de unt la temperatura camerei

– 1 gălbenuș + 1 lingură de lapte (pentru a unge chiflele)

– zahăr pudră (pentru decor)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE

1. Pregătiți aluatul: combinați într-un bol laptele cald cu 1 lingură de zahăr și drojdia uscată. Amestecați bine ingredientele, până se va dizolva complet drojdia.

2. Apoi adăugați în bolul cu ingrediente zahărul rămas și mierea. Amestecați puțin compoziția. Adăugați sarea și uleiul vegetal. Mixați iar compoziția, apoi adăugați treptat făina cernută. Frământați aluatul. Ar trebui să obțineți un aluat moale și elastic.

3. Ungeți un bol cu puțin ulei vegetal și puneți aluatul în acesta. Acoperiți bolul cu folie alimentară sau prosop și lăsați-l la un loc cald pentru 1 oră.

4. Pregătiți umplutura: puneți brânza de vaci într-un bol, adăugați zahărul tos și zahărul vanilat. Frecați bine ingredientele.

5. Spălați și opăriți stafidele, apoi zvântați-le, folosind prosopul de hârtie.

6. Luați aluatul din bol și puneți-l pe suprafața de lucru. Frământați ușor aluatul.

7. Întindeți din aluat un blat dreptunghiular, cu grosimea de aproximativ 5-7 mm. Ungeți toată suprafața blatului cu untul moale.

8. Răspândiți pe blatul obținut umplutura într-un strat uniform. Apoi presărați stafidele pe toată suprafața.

9. Rulați blatul, apoi lipiți bine marginea. Tăiați rulada în aproximativ 12-13 felii, folosind un cuțit bine ascuțit.

10. Turnați niște făină cernută într-o farfurie.

11. Treceți chiflele prin farfuria cu făină, aplatizați-le ușor și așezați-le pe tava de copt, preventiv tapetată cu hârtie. Păstrați distanța între acestea. Acoperiți-le cu folie alimentară sau un prosop și lăsați-le pentru 30 de minute.

12. Bateți 1 gălbenuș cu 1 lingură de lapte, într-un vas mic. Ungeți chiflele cu amestecul bătut, folosind pensula de silicon.

13. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru aproximativ 20 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

14. Așezați deliciul rumen, aromat și apetisant pe un platou și decorați-l cu zahăr pudră. Este foarte gustos! Serviți cu mare plăcere.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1