Chiftele de pește cu legume – un duet irezistibil! Mi-aș fi dorit să știu această rețetă mai înainte!

Vă prezentăm o rețetă interesantă de chifteluțe delicioase din peste și legume. Datorită duetului perfect echilibrat de pește și legume, obțineți chiftele foarte gustoase, cu o crustă apetisantă. Acestea se prepară simplu și într-un timp record. Este o cină perfectă pentru toată familia, mai ales pentru zilele în care nu dispuneți de suficient timp pentru a găti. Chiftelele suculente și aromate din pește sunt cele mai fine din toate ce le-ați încercat până acum.

INGREDIENTE

– 0,5 kg file de pește alb

– 3-4 ouă

– 2-3 linguri de amidon

– 2-3 roșii

– 1 ceapă

– verdeață după gust

– sare

– piper negru măcinat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Spălați roșiile. Treceți-le prin apă clocotită, apoi prin apă rece. Decojiți roșiile și tăiați-le cuburi.

2. Spălați și tăiați peștele (fără oase) cuburi de 0,6-0,7 cm. Curățați ceapa și tocați-o cât mai mărunt (la dorință, prăjiți-o într-o tigaie cu ulei încins).

3. Spălați verdeața și tocați-o mărunt. Amestecați într-un bol roșiile cu peștele, ceapa și verdeața. Adaugați ouăle și amidonul. Potriviți cu sare și piper. Amestecați ușor.

4. Turnați câte o porție de amestec cu ajutorul unei linguri într-o tigaie încinsă cu ulei. Acoperiți tigaia cu un capac. Prăjiți-le pe o parte, până se rumenesc.

5. Întoarceți chiftelele pe partea cealaltă și prăjiți-le fără capac. Obțineți chiftele apetisante, cu o crustă rumenă. Serviți deliciul cald sau rece, cu garnitura preferată.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1