Chifteluțe de dovlecei – un deliciu dietetic suculent și foarte apetisant!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm buna rețetă de chifteluțe de dovlecei, la tigaie. Cu gustul caracteristic, ușor dulceag, chiftelele de dovlecei pot înlocui cu succes rețeta clasică, ce include carne. Se fac ușor și rapid, în numai 30 de minute. Dovlecelul este o legumă populară de vară și foarte benefică pentru organism. De asemenea, este un produs excelent pentru copii. Preparați delicii simple, dar foarte gustoase și sănătoase.

INGREDIENTE  

– 7 dovlecei

– 7 căței de usturoi

– 2 ouă

– 200-300 g de pâine uscată (pesmeți)

– sare după gust

– piper negru după gust

– 3-4 fire de mărar proaspăt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Spălați dovleceii, îndepărtați capetele și dați-i prin răzătoarea mare. Puneți dovleceii într-un bol, potriviți-i cu puțină sare, amestecați-i și lăsați-i pentru 10-15 minute.

2. Fărâmițați pâinea uscată, folosind blenderul. Curățați și zdrobiți usturoiul. Spălați verdeața, zvântați-o și tăiați-o mărunt.

3. Scurgeți dovleceii de suc și puneți-i într-un bol. Spargeți în bolul cu dovlecei ouăle și adăugați usturoiul, pesmeții, verdeața, sarea și piperul negru măcinat după gust. Amestecați foarte bine compoziția.

4. Prăjiți chifteluțele din compoziția rezultată, într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal, pe ambele părți, până se vor rumeni frumos.

5. Serviți gustarea apetisantă cu cea mai mare plăcere alături de niște smântână sau sosul preferat.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1