Chifteluțe delicioase din cartofi – o gustare deosebit de apetisantă, ce dispare imediat de pe masă!

Vă prezentăm o rețetă de chifteluțe din cartofi deosebit de gustoase. Este o gustare ușoară, aromată și extrem de apetisantă. Dacă doriți să diversificați meniul de fiecare zi, vă îndemnăm să pregătiți chifteluțele gustoase pentru cei dragi. Acestea se obțin atât de suculente, rumene și fine, încât vor fi pe placul tuturor. Serviți-le cu sosul preferat, smântână sau de sine stătător.

INGREDIENTE

– 1 kg de cartofi

– 1 ceapă

– 4 ouă

– 3 linguri de făină

– 3 linguri de pesmeți

– 100 ml de ulei vegetal

– 100 g de cașcaval

– sare

– piper negru măcinat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Spălați cartofii și fierbeți-i într-o cratiță cu apa și sare. Lăsați-i sa se răcească. Curățați cartofii și dați-i prin răzătoarea mare.

2. Curățați ceapa și tocați-o cuburi mici. Dați cașcavalul prin răzătoarea mare. Amestecați într-un bol cartofii cu ceapa și cașcavalul.

3. Bateți 2 ouă și turnați-le în amestecul cu cartofi. Potriviți cu sare și piper după gust. Amestecați bine.

4. Bateți 2 ouă într-un vas mic cu ajutorul furculiței. Turnați faina cernută într-o farfurie mai adâncă, iar pesmeții – în altă farfurie.

5. Formați din amestecul obținut chifteluțe de mărimea dorită. Treceți fiecare chifteluță prin făină, ouăle bătute, apoi prin pesmeți. Prăjiți chifteluțele pe o tigaie încinsă cu ulei, pe ambele părți, până acestea se vor rumeni frumos. Aranjați deliciul aromat pe un platou. Serviți-le calde, cu sos sau smântână.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1