Chifteluțe italiene – una din cele mai bune metode de a găti carnea! Delicios!

Chiftelele italiene sunt o mâncare cu carne mai puțin obișnuită. Acestea diferă de chifteluțele clasice atât prin modul de gătire, cât și prin ingrediente. Mai ales, că acestea se gătesc cu două feluri de brânză. La dorință, acestea pot fi congelate și gătite atunci când veți avea nevoie.

Ingrediente

– 1/4 de baghetă

– 900 g de carne tocată de vită

– 1 legătură de pătrunjel

– 4 căței de usturoi

– 150 g de mozzarella

– 4 roșii

– 1.5 linguriță de sare

– 1 pahar de lapte

– 2 ouă

– 1/2 pahar de parmezan

– piper roșu

– 3 linguri de ulei de măsline

– 1 legătură de busuioc

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Preîncălziți cuptorul până la temperatura de 200°C. Tapetați forma de copt cu hârtie. Ungeți-o cu ulei de măsline.

2. Tocați pâinea cu ajutorul unui robot de bucătărie. La fel, o puteți rupe cu mâna într-un bol. Turnați laptele și amestecați.

3. Bateți ouăle. Adăugați la ele carnea tocată, pătrunjelul tocat, parmezanul ras, usturoiul presat, o linguriță de sare și puțin piper roșu. Amestecați.

4. Adăugați la carne pâinea înmuiată în lapte. Amestecați.

5. Înmuiați mâinile în apă și împărțiți carnea în 4 părți. Formați câte o sferă din fiecare. Faceți câte o adâncitură în fiecare și puneți câte o bucată de mozzarella. Redați-i o formă sferică și aranjați fiecare chifteluță pe o tavă de copt. Coaceți-le timp de 25-30 de minute.

6. Preparați sosul: Încălziți în tigaie 2 linguri de ulei de măsline. Puneți în tigaie 3 căței de usturoi, adăugați piperul roșu și amestecați. Gătiți până usturoiul va deveni moale.

7. Adăugați în tigaie roșiile tăiate, un pahar de apă, busuiocul tocat și o jumătate de linguriță de sare. Aduceți sosul la fierbere. Faceți focul mic și fierbeți sosul timp de 30 de minute, până acesta se va îngroșa.

8. Adăugați chifteluțele în sos și amestecați. Fierbeți sosul împreună cu chifteluțele încă timp de 3 minute. Amestecați.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1