Chipsuri crocante și aurii direct la tine acasă, în cuptorul cu microunde! O rețetă grozavă, cu 4 arome diferite!

Vă îndemnăm să descoperiți o rețetă uimitor de simplă a unor chipsuri de casă deosebit de delicioase. Rumene, aromate și crocante, acestea vor deveni deliciul preferat al întregii familii. Doar alegeți condimentele preferate și bucurați-i pe cei dragi cu un snack de casă inofensiv pentru sănătate. Fără conservanți, coloranți și alți aditivi chimici, această gustare poate fi dată chiar și copiilor.

INGREDIENTE

– 300 g de cartofi

– 3 linguri de ulei vegetal

– apă

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

VARIANTE DE CONDIMENTE

– usturoi granulat

– sare cu verdeață uscată

– sare cu boia de ardei

– sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Decupați un cerc din hârtia de copt, de dimensiunea farfuriei cuptorului cu microunde.

2. Spălați și curățați cartofii. Dați-i prin răzătoare. Obțineți niște felii foarte subțiri de cartofi.

3. Turnați în bolul cu cartofi apă (lichidul trebuie să acopere complet cartofii). Spălați-i bine. Schimbați apa și spălați cartofii încă de 2-3 ori.

4. Așezați feliile de cartofi pe un prosop de hârtie (într-un singur strat). Tapetați-i cu un alt prosop de hârtie, până acesta va absoarbe tot lichidul de pe suprafața feliilor de cartofi.

5. Într-un bol, amestecați cartofii cu uleiul. Așezați pe farfuria cuptorului cu microunde cercul decupat din hârtie. Aranjați pe aceasta cartofii, într-un singur strat. Presărați cartofii cu condimente după gust. Dați-i la cuptorul cu microunde pentru 3-5 minute, la puterea de 800 W.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!