Aceste gogoși deosebite sunt pur și simplu demențiale, chiar dau dependență . Le-am făcut de 3 ori în această săptămână și au ieșit de-a dreptul perfecte

Churros (gogoși) este un desert spaniol tradițional, pregătit din aluat fiert, crocante în exterior și moi în interior. Este un deliciu deosebit de fin, moale și aerat. Dacă mergeți în Spania, veți întâlni churros în formă de prismă, drepți, spiralați, înnodați sau încrețiți. Aceștia se vând la comerțul stradal de către comercianți ambulanți, unde sunt prăjiți pe loc și se servesc fierbinți. În Spania și în marea parte a Americii Latine se servesc atât la micul dejun, cât și pe parcursul întregii zile. Combinați gogoșile cu condimentele și sosul preferat, obținând un desert uimitor.

Ingrediente

– 250 ml de apă

– 110 g de unt

– 150 g de făină

– 3 ouă

– 1 lingură de zahăr (+50 g)

– 1 linguriță de scorțișoară

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Pregătiți ingredientele necesare.

2. Turnați într-o cratiță apă. Adăugați untul și puneți cratița pe foc. Topiți untul la foc mediu, până obțineți o masă omogenă.

3. Când amestecul va deveni omogen, adăugați făina. Amestecați bine , folosind o spatulă de silicon, până obțineți o masă omogenă.

4. Peste aproximativ 60 de secunde, aluatul va începe să capete o formă rotundă. Amestecați până acesta va deveni neted, iar pe pereții cratiței se va forma o peliculă.

5. Luați cratița de pe foc și lăsați aluatul să se răcească timp de 3-5 minute. Câte unul adăugați în aluat ouăle. Amestecați cât mai bine, într-un tempou rapid, astfel încât oul să nu se prindă. La dorință, puteți aștepta până aluatul se va răci, apoi să adăugați ouăle. Amestecați bine după fiecare ou, până obțineți o masă omogenă. După ce ați adăugat toate ouăle, urmează o lingură de zahăr. Iarăși amestecați.

6. Turnați aluatul obținut într-un sac pentru patiserie. Folosiți accesoriul cu formă de stea. Dacă nu dispuneți de un astfel de sac, folosiți o pungă curată. Tăiați un colț al pungii și aranjați-o pe un pahar. Umpleți-o cu aluat.

7. Tapetați o tavă de copt cu hârtie. Turnați aluatul fâșii mai lungi. La fel, puteți turna aluatul în formă de potcoavă.

8. Coaceți în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200°C timp de 12-15 minute, până fășiile se vor rumeni. În timp de desertul se coace, amestecați într-o farfurie mai lată 50 g de zahăr cu scorțișoara. Puteți folosi condimentele preferate, atât dulci, cât și picante. Scoateți desertul din cuptor și treceți fiecare churros prin farfuria cu zahăr și scorțișoară (până sunt fierbinți). Lăsați să se răcească.

9. De regulă, acest desert este servit cu sos: fie acesta sos de ciocolată, gem de fructe sau dulceață. La dorință, puteți prepara cel mai simplu sos: topiți în cuptorul cu microunde o ciocolată cu o lingură de lapte.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1