Cina completă într-un singur vas! Această rețetă mă ajută întotdeauna când nu am timp să gătesc.

Adesea se întâmplă că nu mai aveți nici o putere pentru a pregăti cina. Dar această rețetă întotdeauna ajută! Vă prezentăm o rețetă de ciocănele de pui cu orez, la cuptor. Acest fel de mâncare va fi îndrăgit, deoarece se prepară foarte simplu și într-un timp record. Doar aranjați ingredientele în tava de copt. Dacă preventiv marinați puiul, veți petrece și mai puțin timp la bucătărie. Veți obține o cină foarte aromată și apetisantă. Cu acest deliciu veți uimi atât familia dragă, cât și oaspeții.

INGREDIENTE 

– 2 pahare de orez

– 4 pahare de apă fierbinte

– 8 ciocănele de pui

– 1-2 cepe

– 2-3 morcovi

– 2 ardei dulci

– mazăre verde după gust

– roșii Cherry după gust

– sare

– condimente

– cașcaval

– ulei vegetal

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE  

1. Spălați ciocănelele de pui, potriviți cu sare și condimente. Puteți marina puiul preventiv. Acest fel de mâncare va deveni chiar mai gustos!

2. Curățați și spălați ceapa și morcovul. Tăiați legumele cuburi. Prăjiți ceapa și morcovul într-o cantitate mică de ulei vegetal pe o tigaie încinsă, timp de 5-7 minute.

3. Spălați și opăriți orezul. Spălați ardeii dulci și îndepărtați cotorul cu semințe. Tăiați-i cuburi. Spălați mazărea verde.

4. Ungeți tava de copt cu ulei și aranjați uniform orezul. Apoi aranjați ceapa și morcovul prăjit, ardeii dulci și mazărea verde. Puteți folosi mazăre congelată.

5. Aranjați peste legume ciocănelele de pui și roșiile cherry (puteți folosi roșii congelate).

6. Turnați apă fierbinte peste compoziție, la o rată de 1:2. Deci, la 2 pahare de orez – 4 pahare de apă fierbinte. Dizolvați sarea în unul din aceste 4 pahare cu apă.

7. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180 °C, pentru aproximativ 1 oră. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Verificați orezul.

8. Puteți acoperi tava cu folie de aluminiu. Astfel cina se va găti mai repede. Dar cu 20 minute înainte de pregătire îndepărtați folia.

9. Când cina este practic gata, presărați-o cu cașcaval, preventiv dat prin răzătoarea mare. Lăsați deliciul în cuptor pentru câteva minute.

Notă: În acest mod puteți găti și pulpele superioare sau pieptul de pui (tăiat bucăți și marinat).

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1