Ciolan de porc copt în marinadă deosebită. În sfârșit am obținut o crustă rumenă!

Dacă nu v-ați decis ce fel de carne să serviți pe masa de sărbătoare, atunci echipa Bucătarul.eu vă recomandă să încercați ciolan de porc la cuptor.

Deși ciolanul de porc necesită mai mult timp de preparare, acesta este deosebit de gustos, are o savoare aparte, arată incredibil și are o aromă îmbietoare ce te ademenește la bucătărie.

“Ciolanul de porc” se marinează îndelung în sos de miere, muștar și sos de soia, are un gust uimitor și merge excelent cu garnitură de piure de cartofi sau orez. Savurați-l cu plăcere, este irezistibil!

CIOLAN DE PORC ÎN PUNGĂ DE COPT

Ingrediente

– 1 ciolan de porc

– 1 linguriță de ierburi aromatice

– 1 lingură de muștar

– 7 căței de usturoi

– 1 lingură de miere

– 2 linguri de sos de soia

– sare și piper negru măcinat după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Spălați ciolanul de porc și uscați-l, faceți câteva tăieturi mici și puneți sferturi de căței de usturoi. Frecați ciolanul cu sare și piper.

2. Amestecați separat sosul de soia, mierea, muștarul și amestecul de ierburi aromatice. Frecați ciolanul cu sosul obținut și lăsați-l la marinat la frigider timp de 12 ore.

3. Puneți ciolanul de porc într-o pungă de copt și puneți-l în cuptorul preîncălzit la 190 de grade timp de 2 ore, apoi tăiați punga și lăsați ciolanul să stea la cuptor încă timp de 30 de minute.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1