Ciolan de porc la cuptor – delicios de te lingi pe degete!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă deosebită de ciolan de porc la cuptor. Ciolanul de porc la cuptor se dovedește a fi fantastic de delicios, suculent și aromat. În timp ce deliciul se va coace, la toți o să se trezească o poftă de mâncare nebună, deoarece aroma apetisantă se va răspândi în întreaga casă. Ciolanul de porc pregătit după această rețetă este pur și simplu fascinant!

INGREDIENTE  

– 1 ciolan de porc

– 7 căței de usturoi

– 1 lingură de miere

– 1 lingură de muștar

– 2 linguri de sos de soia

– 1 linguriță ierburi Provence

– sare

– piper negru măcinat după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Curățați bine șoricul ciolanului.

2. Spălați bine carnea sub un jet de apă, apoi zvântați-o, folosind prosopul de hârtie.

3. Curățați usturoiul și tăiați-l jumătăți. Crestați ciolanul cu un cuțit bine ascuțit și puneți din loc în loc jumătățile de usturoi.

4. Potriviți ciolanul cu sare și piper negru după gust, frecând bine ingredientele.

5. Mixați într-un vas aparte muștarul cu sosul de soia, mierea și ierburile de Provence. Ungeți bine ciolanul cu amestecul obținut. Dați ciolanul condimentat la frigider pentru 12 ore.

6. Apoi puneți ciolanul într-o pungă de copt. Legați capetele pungii și înfigeți-o în câteva locuri, folosind scobitoarea. Puneți punga într-o tavă.

7. Dați punga la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru 2,5 ore. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

8. Scoateți deliciul apetisant din cuptor și îndepărtați cu grijă punga. Tăiați ciolanul aromat pe porțiuni de mărimea dorită, puneți-le pe un platou și serviți cu mare plăcere, alături de familia dragă.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1