Ciorbă turcească cu perișoare – un prânz atât de aromat și savuros, încât îi va cuceri chiar și pe cei mai iscusiți gurmanzi! Un deliciu simplu, dar surprinzător în același timp!

Năutul este unul din ingredientele cele mai des întâlnite în bucătăria turcească. Dacă doriți să-i bucurați pe cei dragi cu un prânz deosebit, rețeta de mai jos vă vine în ajutor. Vă prezentăm rețeta unei ciorbe delicioase cu perișoare și năut. Aceasta se obține foarte sățioasă, cu gust intens și aromă irezistibilă. Iar dressing-ul de iaurt cu lămâie nu va lăsa pe nimeni indiferent.

INGREDIENTE

-500 g carne tocată de vită

-3 linguri de orez

-2 linguri de făină

-1 morcov

-1 linguriță ulei de măsline

-2 linguri suc de lămâie

-2.5 l de apă

-1 linguriță de piper negru măcinat

-1 ceapă

-150 g de năut

-3 cartofi

-1 gălbenuș

-4 linguri de iaurt

-sare

-zira

-boia de ardei

-piper negru măcinat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Spălați năutul și înmuiați-l în apă pentru 30 de minute. Schimbați apa și fierbeți-l până va fi gata.

2. Curățați ceapa. Dați-o prin mașina de tocat împreună cu carnea. Adăugați orezul spălat, sarea și piperul negru măcinat. Amestecați bine și formați niște bile mici. Treceți-le prin făină.

3. Curățați morcovul și cartofii. Tăiați-i cuburi mici. Prăjiți-le într-un vas încins cu ulei (cu fundul gros sau ceaun), până se vor înmuia. Adăugați năutul fiert, puțină sare și apa. Aduceți până la fierbere.

4. Adăugați în vas perișoarele și amestecați. Fierbeți până legumele vor fi gata.

5. Într-un bol, amestecați sucul de lămâie cu iaurtul și gălbenușul. Adăugați câteva linguri de supă fierbinte și amestecați bine. Turnați sosul obținut în vas și amestecați. Potriviți cu boia de ardei și zira. Aduceți ciorba până la fierbere și opriți focul. Acoperiți vasul cu un capac și lăsați ciorba la temperatura camerei pentru 20 de minute. Serviți-o cu smântână și pătrunjel tocat.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1