Ciorbă ușoară cu tocătură de carne – rețetă tradițională cehă

Această ciorbă delicioasă se prepară foarte simplu și într-un mod ușor neobișnuit. Toate ingredientele se gătesc separat și doar la final se adaugă apa sau bulionul (supa). Acesta este secretul prin care legumele își păstrează forma și culoarea, iar ciorba capătă un gust mai intens și aromat. Echipa Bucătarul.eu vă recomandă cu plăcere această rețetă de ciorbă delicioasă și sățioasă, dar totodată și ușoară. Poftă bună să aveți!

Ingrediente

– 600 g de tocătură de carne

– 600 g de varză

– 2 cepe

– 2 morcovi

– 2 ardei grași (roșii)

– 2 roșii

– o legătură de pătrunjel sau mărar

– 1 linguriță de zahăr

– 1 lingură de suc de lămâie

– 2 linguri de ulei de măsline

– 2 linguri de unt

– 2 l de apă

– sare

– piper negru măcinat

Mod de preparare

1. Tăiați varza pai. Treceți roșiile prin răzătoare mare și înlăturați astfel și coaja acestora.

2. Încălziți într-o tigaie 1 lingură de ulei de măsline și 1 lingură de unt și căliți varza în acest amestec, până capătă o nuanță caramel. Adăugați sare și amestecați. Adăugați roșiile, 1 linguriță de zahăr și fierbeți înăbușit, până se evaporă tot lichidul.

3. Puneți într-o altă tigaie 1 lingură de unt și 1 lingură de ulei de măsline și prăjiți o ceapă tăiată cubulețe, până capătă o nuanță aurie. Adăugați apoi tocătura de carne. Asezonați cu sare și piper și gătiți până se evaporă lichidul.

4. Între timp, tăiați cubulețe ceapa, morcovul și ardeiul gras.

5. Într-o cratiță mai mare (4 litri), puneți tocătura de carne, legumele tăiate cubulețe și 2 litri de apă. Fierbeți amestecul până se înmoaie legumele. Asezonați bulionul (supa) cu sare și piper după gust.

7. Adăugați în cratiță varza călită, aduceți la punctul de fierbere, apoi mai fierbeți încă 5 minute la foc mediu.

8. La final adăugați verdeața tocată mărunt și 1 lingură de suc de lămâie. Dacă este necesar mai adăugați sare și piper. Mai fierbeți încă un minut și scoateți de pe foc.

9. Lăsați ciorba să se “macereze” 15 minute apoi serviți cu smântână și verdeață proaspătă tocată mărunt. Delicios și simplu!

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1