Ciuperci champignon marinate, gata în doar 5 minute!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă grozavă de ciuperci champignon marinate. Toată lumea iubește ciupercile marinate, dar în comerț adesea sunt destul de scumpe. Aceasta deja nu va mai fi o problemă! Ciupercile marinate pot fi preparate în condiții casnice! Nu vor exista bătăi de cap la pregătirea unui aperitiv delicios. Totul este foarte simplu și cel mai important, ciupercile se prepară într-adevăr într-un timp record.

INGREDIENTE  

– 1 kg de ciuperci champignon (ciupercile trebuie să fie mici)

– 200 ml de ulei vegetal

– 100 ml de oțet 9%

– 2 lingurițe de sare

– 4 linguri de zahăr

– 7-10 căței de usturoi

– 3-4 frunze de dafin

– 20 boabe de piper negru

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Spălați bine ciupercile și puneți-le într-o cratiță. Adăugați în cratița cu ciuperci oțetul, uleiul vegetal, sarea, zahărul, frunzele de dafin și boabele de piper negru.

2. Curățați usturoiul și zdrobiți-l folosind presa. Adăugați usturoiul zdrobit în cratița cu ingrediente. Amestecați bine, dar cu grijă.

3. Puneți cratița pe foc și aduceți compoziția până la fierbere. Micșorați flacăra focului până la minim și fierbeți ciupercile timp de 4 minute. Opriți focul. Acoperiți cratița cu un capac și lăsați-o să se răcească complet.

4. Repartizați ciupercile prin borcane sau într-o caserolă potrivită și acoperiți-le cu capac. Dați deliciul la frigider pentru aproximativ 2-3 ore.

Notă: Dacă aveți ciuperci de dimensiuni mari, le puteți tăia în 2-4 părți egale.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1