Ciuperci murate rapid – o rețetă de milioane, care merită toată atenția!

Astăzi vă oferim o rețetă delicioasă de ciuperci murate într-un timp foarte scurt. Pentru această rețetă e preferabil să alegeți ciuperci mici de aceeași mărime, ca să arate mai apetisant în bucate. După 2-3 zile veți obține ciuperci incredibil de gustoase și aromate, care îi vor surprinde pe toți. Înainte de servire presărați ciupercile cu rondele de ceapă și asezonați-le cu ulei sau decorați-le pur și simplu cu verdeață.

INGREDIENTE

-ciuperci champignon (preferabil mici)

-o legătură de mărar

-frunze de coacăz sau vișin

-rădăcină de hrean

-usturoi

-10-15 boabe de piper negru

-apă fiartă (de temperatura camerei)

-sare (3 linguri de sare la 1 l de apă)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Prima metodă. Puneți verdeața în borcan: mărarul proaspăt, frunzele de coacăz sau vișin, apoi cățeii de usturoi tăiați mărunt și rădăcina de hrean, boabele de piper și ciupercile.

2. Turnați deasupra saramura (dizolvați 3 linguri rase de sare într-un litru de apă fiartă rece) și închideți borcanul cu un capac de plastic. Dacă temperatura aerului este înaltă, atunci dați borcanul la frigider pentru 2-3 zile.

3. A doua metodă. Puneți toate ingredientele într-o cratiță fără apă, presărați cu sare și acoperiți ingredientele cu o farfurie, puneți deasupra o greutate.

4. Dacă în cameră este rece, atunci lăsați cratița (borcanul) să stea timp de o zi, apoi dați-o la frigider pentru 2 zile, ca să fie ciupercile tari. Cu cât ciupercile sunt mai mari, cu atât timpul de preparare va fi mai mare.

Priviți modul de preparare pas cu pas în videoclipul de mai jos.

Notă: dacă ciupercile sunt mari, atunci vă recomandăm să le tăiați în 2-3 părți pe verticală. Este preferabil să puneți usturoiul și hreanul în ultimul rând, deasupra ciupercilor.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1