Ciuperci umplute cu carne tocată – o rețetă simplă, ce vă asigură cu un succes răsunător!

Doriți să-i surprindeți pe cei dragi cu o gustărică apetisantă? Vă propunem rețeta unor ciuperci umplute cu carne tocată, incredibil de delicioase și apetisante. Rețeta unui fel de mâncare foarte complicat la prima vedere, se prepară uimitor de simplu. Ciupercile cu carne capătă o savoare aparte datorită unui set perfect echilibrat de condimente și verdețuri, ce le redă o aromă irezistibilă și o notă de prospețime.

INGREDIENTE

– 9-10 ciuperci champignon

– 1-2 cepe

– 20 g de unt

– 0.5 legătură de pătrunjel

– 2 linguri de smântână

– 150 g carne tocată de porc

– 1 ou

– 100 g de cașcaval

– ulei de floarea soarelui

– sare

– piper negru măcinat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Curățați și spălați ciupercile. Îndepărtați piciorușele (păstrați pălăria întreagă). Presărați pălăriile ciupercilor în interior cu sare.

2. Spălați și curățați ceapa și piciorușele ciupercilor. Tăiați ceapa cuburi mărunte. Procedați la fel cu piciorușele ciupercilor.

3. Prăjiți pălăriile ciupercilor într-o tigaie încinsă, cu unt și ulei de floarea soarelui. Prăjiți-le pe fiecare parte, timp de 1 minut.

4. Prăjiți piciorușele pe o tigaie încinsă cu ulei. Adăugați ceapa tocată și amestecați. Prăjiți până acestea se rumenesc.

5. Spălați și uscați verdeața cu ajutorul unui prosop de hârtie.

6. Într-un bol adânc, amestecați carnea tocată cu verdeața, oul, ceapa și piciorușele prăjite. Potriviți cu sare și piper negru măcinat. Amestecați bine.

7. Dați cașcavalul prin răzătoarea mare. Umpleți pălăriile ciupercilor cu carne și presărați-le cu cașcaval ras. Acoperiți cașcavalul cu o grilă de smântână.

8. Aranjați ciupercile umplute pe o tavă de copt, preventiv unsă cu ulei. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180 grade pentru 25 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Aranjați ciupercile aromate pe un platou și decorați-le cu verdeață.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1