”Clafoutis” cu vișine – un desert franțuzesc perfect! Puțin aluat și multe fructe!

”Clafoutis” este un desert născut în țara celor mai sofisticate produse de cofetărie. Aromată și foarte apetisantă, este o prăjitură ce păstrează intactă savoarea fructelor, iar aluatul este foarte fin și ușor. Asemănătoare cu o budincă, această prăjitură rămâne a fi un desert special, ce nu își pierde din popularitate deja o perioadă foarte lungă de timp. Experimentați cu fructele preferate și bucurați-i pe cei dragi cu un desert demn de toate laudele.

INGREDIENTE

-125 g de zahăr

-60 g de făină

-200 ml de frișcă 10-12%

-100 ml de lapte

-2 ouă

-3 gălbenușuri

-1/2 linguriță de vanilie

-400-450 g de vișine fără sâmburi

-unt (pentru a unge forma)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Într-un bol, amestecați zahărul cu făina cernută și vanilia. Adăugați frișca, laptele, ouăle și gălbenușurile. Amestecați cu ajutorul unui tel. Dați aluatul la frigider pentru 1-1.5. ore.

2. Ungeți o formă de copt cu unt și presărați-o cu făină. Dați forma la frigider.

3. Spălați vișinele și îndepărtați sâmburele.

4. Turnați în formă o jumătate din cantitatea de aluat. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C pentru 5-7 minute.

5. Scoateți forma din cuptor și așezați în aceasta vișinele. Acoperiți-le cu aluatul rămas. Dați prăjitura la cuptor pentru încă aproximativ 50 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Faceți testul scobitorii.

Notă: Frișca poate fi înlocuită cu lapte gras și 30 g de unt (topit). Pentru prăjitura de mai sus s-a folosit o formă de copt cu diametrul de 24 cm.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1