Clătite crescute din spumă – pur și simplu rămâi fascinat de ele!

Clătitele marocane vă vor ieși din prima, nici una nu se va face boț, deoarece ele nu trebuie întoarse. Sunt groase, dar foarte pufoase. Au un aspect foarte interesant cu acele găuri la suprafață. De obicei, se consumă la micul dejun, deoarece sunt sățioase. Pot fi consumate atât calde, cât și reci. Iar umplutura rămâne să o aleagă fiecare după preferințele sale.

INGREDIENTE PENTRU ALUAT

-1 pahar de griș

-1 pahar de făină

-2 pahare de apă caldă

-1 ou

-1 linguriță de ulei

-o priză de sare

-0.5 lingurițe de bicarbonat sau praf de copt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU SOS

-70 g de unt

-6 linguri de miere

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Amestecați într-un bol adânc toate ingredientele uscate. În această compoziție puneți oul. Amestecați, adăugați apa în jet subțire, apoi uleiul.

2. Mixați compoziția obținută timp de 1-2 minute cu ajutorul blenderului sau a telului. Scopul este să obțineți un aluat lichid omogen. Acoperiți aluatul gata mixat și lăsați-l să crească 40 de minute.

3. Aluatul trebuie să se dubleze de două ori. Acum puteți coace clătitele. Turnați aluatul în tigaia încălzită. Turnați exact în mijloc, fără a repartiza aluatul prin părți, de altfel nu se vor forma acele găuri. Clătitele se prăjesc la foc mediu până sunt gata. Clătita care este gata nu mai este lipicioasă și vizual pare uscată.

Serviți-le cu plăcere cu sos de unt și miere!

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1