Clătite de cartofi cu lapte bătut – o rețetă specială, ce din nefericire a fost dată uitării!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă specială de clătite din cartofi pe bază de lapte bătut. Aceste clătite aromate și delicioase vor fi o adevărată descoperire pentru cei ce adoră clătitele și cartofii. Deliciul se prepară foarte simplu și foarte rapid. Aceste clătite apetisante pot fi servite cu smântână sau sosul preferat. De asemenea, clătitele vor fi extrem de delicioase și sățioase, dacă veți pregăti și o umplutură.

INGREDIENTE  

– 300 g de cartofi

– 200 ml de lapte bătut

– 50 g de ceapă

– 2 căței de usturoi

– 100 ml de apă

– 1 ou

– 2 linguri de ulei vegetal

– 1 linguriță de sare

– 1/3 linguriță de piper negru măcinat

– 120 g de făină cernută

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Curățați cartofii, spălați-i și tăiați-i cuburi mici. Curățați ceapa și tăiați-o felii. Curățați usturoiul. Combinați în bolul unui blender cartofii tăiați cu laptele bătut, ceapa tăiată și usturoiul. Tocați ingredientele până veți obține o masă omogenă.

2. Turnați masa obținută într-un bol, spargeți 1 ou, adăugați uleiul vegetal și apa. Potriviți ingredientele din bol cu sare și piper negru măcinat. Amestecați ingredientele, folosind telul, apoi adăugați făina cernută. Omogenizați aluatul.

3. Încingeți o tigaie și ungeți-o cu puțin ulei vegetal. Luați un polonic de aluat, turnați-l și răspândiți-l pe toată suprafața tigăii. Prăjiți clătita pe ambele părți, a câte 3-4 minute, la foc mic. Procedați similar cu aluatul rămas.

4. Așezați clătitele rumene și aromate pe o farfurie. Serviți deliciul cu mare plăcere, alături de sosul preferat.

Notă: La dorință, puteți prepara o umplutură delicioasă din ciuperci cu ceapă prăjită sau carne tocată.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1