Clătite de ciocolată bicolore pe bază de lapte. Îți încântă privirea și papilele gustative!

Astăzi echipa Bucătarul.eu vă oferă o rețetă inedită de clătite, care vor atrage atenția tuturor. “Clătitele de ciocolată” cu decor original se prepară foarte simplu, sunt delicioase, foarte gingașe și aspectuoase. Clătitele sunt deosebit de fine și pot fi servite cu orice fel de cremă, gem, miere, brânză sau fructe. Bucurați-vă familia cu aceste clătite frumoase și gustoase!

Ingrediente

– 2 linguri de zahăr

– 3 pahare de lapte

– 300 g de făină

– 2 linguri de cacao

– 3 ouă

– 2-3 linguri de ulei

– o priză de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Bateți ouăle cu sare și zahăr. Cel mai bine să preparați aluatul în blender: veți obține aluatul rapid, omogen și fără cocoloașe.

2. Turnați un pahar de lapte în amestec și bateți din nou. Presărați făina și bateți ca să nu se formeze cocoloașe. Continuând să bateți, turnați treptat laptele rămas. Trebuie să obțineți un aluat destul de lichid.

3. Aluatul trebuie să fie de diferite culori, de aceea turnați o treime de aluat într-un vas separat pentru a crea un decor pentru viitoarele clătite. Adăugați cacao în aluatul rămas și amestecați bine, ca să fie aluatul omogen, fără cocoloașe.

4. Încingeți bine tigaia, turnați un pic de ulei și distribuiți-l uniform în tigaie.

5. Turnați ½ polonic de aluat și distribuiți-l uniform în tigaie. Prăjiți un pic. Luați o linguriță de aluat alb și desenați deasupra câteva linii arbitrare. Întoarceți clătita și prăjiți-o pe cealaltă parte.

6. Luați clătitele de pe foc și așezați-le cu partea cu decor în sus. Se servesc fierbinți, dar sunt gustoase și reci.

7. Atunci când prăjiți clătitele de ciocolată, trebuie să turnați o singură dată ulei în tigaie. Clătitele nu se vor lipi.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1