Clătite de ciocolată pe bază de lapte – un deliciu pe cinste ce se prepară ușor!

Dacă vă plac clătitele, atunci trebuie să încercați neapărat această rețetă fantastică de clătite de ciocolată. Sunt delicioase, ușor de preparat și dispar într-o clipă din farfurie.

Clătitele de ciocolată sunt foarte aspectuoase, elegante și versatile, pot fi combinate cu orice fel de cremă, frișcă, caramel, înghețată, dulceață sau fructe. Surprindeți-vă musafirii cu un desert impresionant ce bucură privirea și papilele gustative!

Ingrediente

– 2 linguri de zahăr

– 3 pahare de lapte

– 300 g de făină

– 2 linguri de cacao

– 3 ouă

– 2-3 linguri de ulei

– o priză de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Bateți ouăle cu sare și zahăr. Cel mai bine să preparați aluatul în blender: veți obține aluatul rapid, omogen și fără cocoloașe.

2. Turnați un pahar de lapte în amestec și bateți din nou. Presărați făina și bateți ca să nu se formeze cocoloașe. Continuând să bateți, turnați treptat laptele rămas. Trebuie să obțineți un aluat destul de lichid.

3. Aluatul trebuie să fie de diferite culori, de aceea turnați o treime de aluat într-un vas separat pentru a crea un decor pentru viitoarele clătite. Adăugați cacao în aluatul rămas și amestecați bine, ca să fie aluatul omogen, fără cocoloașe.

4. Încingeți bine tigaia, turnați un pic de ulei și distribuiți-l uniform în tigaie. Când uleiul s-a încins, turnați ½ polonic de aluat și distribuiți-l uniform în tigaie. Prăjiți un pic. Luați o linguriță de aluat alb și desenați deasupra câteva linii. Întoarceți clătita și prăjiți-o pe cealaltă parte.

5. Luați clătitele de pe foc și așezați-le cu partea cu decor în sus. Se servesc fierbinți, dar sunt gustoase și reci.

6. Atunci când prăjiți clătitele de ciocolată, trebuie să turnați o singură dată ulei în tigaie. Clătitele nu se vor lipi.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1