Clătite delicioase cu brânză de vaci – un deliciu de nedescris!

Vă prezentăm rețeta unui desert fabulos. Acestea sunt cele mai delicioase clătite cu brânză, din toate cunoscute până acum. Pentru a obține un deliciu perfect, ungeți marginile clătitelor cu albuș de ou. Astfel marginile vor fi lipite și în procesul prăjirii umplutura va rămâne în interiorul clătitelor. Veți obține niște clătite aromate, rumene și apetisante.

Ingrediente pentru aluat

– 2 pahare de făină

– 1 ou

– 3 pahare de lapte

– 1 lingură de zahăr

– 1/4 linguriță de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Ingrediente pentru umplutură

– 500 g de brânză de vaci

– 0.5 pahar de zahăr

– 1 gălbenuș

– coaja unei portocale (sau a unei lămâi)

– 1 lingură de unt topit

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Bateți oul cu zahărul și sarea. Adăugați 1 pahar de lapte rece și amestecați. Treptat, adăugați făina cernută și amestecați.

2. Adăugați laptele rămas, amestecând încontinuu.

3. Puneți o tigaie pe foc și ungeți-o cu unt. Turnați în tigaia încinsă puțin aluat, astfel încât acesta să acopere cu un strat foarte subțire fundul tigăii.

4. Prăjiți clătitele la foc mediu. Prăjiți clătitele doar pe o parte. Odată ce partea de jos s-a prăjit, luați clătita din tigaie. Puteți folosi un cuțit subțire.

5. Ungeți iarăși tigaia cu unt și continuați să prăjiți clătitele.

6. Clătitele trebuie să fie subțiri. Dacă ați obținut clătite prea groase, mai adăugați puțin lapte în aluat, astfel încât acesta să devină mai lichid.

7. Pregătiți umplutura: treceți brânza printr-o sită. Amestecați-o cu gălbenușul, zahărul, coaja de portocală (sau lămâie) și 1 lingură de unt topit.

8. Pe partea prăjită a clătitei aranjați o lingură de umplutură și rulați-o în modul preferat.

Notă: Serviți clătitele fierbinți. La dorință, le puteți presăra cu zahăr pudră și servi cu smântână. Dacă preferați fructele uscate, puteți adăuga la umplutura din brânză niște stafide. Pentru a obține clătite perfecte, este important să le prăjiți mereu în una și aceeași tigaie. La fel de important este și faptul să nu mai pregătiți nimic în aceasta tigaie, fiind doar pentru clătite și oladii.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1